Velkommen

Velkommen til min lille del af bogverdenen. Her kan du få inspiration til din næste læseoplevelse.

onsdag den 21. september 2022

Ophav del 1 af Emil Blichfeldt og Søren Tim Nordbo

"Jeg mærker mørket brede sig i mit sind. I stedet for at løse situationen, her jeg måske blot gjort det hele værre ved at føre os til Hymers gård. Hvad nu, hvis Asgårds hærfører bliver slået ihjel, inden vi får ham med hjem?"


[Anmeldereksemplar fra forlaget]

Prøven

Uhh, hvor har jeg ventet længe på denne fortsættelse af Thor og Lokes eventyr. Og jeg må sige at ventetiden har været det værd (men jeg håber dog på, at jeg ikke skal vente lige så længe på næste bind).

Thor og Loke er blevet sendt ud på deres Gudeprøve. De er stadig i Jotunheim og må flygte med en flok jætter i hælene. På deres flugt møder de vølven Groa, der leder dem i retning af den person, som skal blive Asgårds hærfører. Men det er ikke en helt ufarlig rejse, og de to må bruge alt deres snilde og kampstyrke for at gennemføre deres mission.

I Prøven var det Thors synsvinkel vi fulgte, og i Ophav er den nu skiftet til Loke. Det fungerer rigtig godt, og jeg er glad for, at Loke nu også får mulighed for at fortælle fra hans synspunkt. Vi møder jo Loke og Thor som unge, så der er en del usikkerhed at spore i dem. Loke er i hvert fald i tvivl om han er god nok, og hvem de kan stole på. Samtidig har han haft nogle syner, som ikke lover helt godt for hans fremtid. 
Loke og Thor er stadig meget fandenivoldske, og det er spændende at følge med i deres venskab, både når de er enige, men bestemt også når de er uenige om tingene.

Illustrationerne er stadig fascinerende og interessante. De er med til at understrege den barske og rå stemning, og jeg synes de spiller rigtig godt sammen med handlingen og ordene på siderne. 

Ophav er en velskrevet og spændende take på den nordiske mytologi, som jeg kan anbefale til dem, der godt kan lide genfortællinger af de gamle myter. 


4/5 stjerner

Titel: Ophav del 1
Forfatter: Emil Blichfeldt
Serie: Den barske sandhed om Thor + Loke #2
Sprog: dansk
Forlag: Calibat
Udgivet: 6. august 2022
ISBN: 9788794164986
Sideantal: 100

Ingen kommentarer:

Send en kommentar