Velkommen

Velkommen til min lille del af bogverdenen. Her kan du få inspiration til din næste læseoplevelse.

søndag den 25. september 2022

Blodtåge af Nicole Boyle Rødtnes

"En blodtåge opstår, når nogen har gjort noget så utilgiveligt, at hele byen er i fare. Af skam brækker slægtsskelettet sine knogler i stykker og lader sit rituelle blod lægge sig omkring byen. Blodtågen er en advarsel til alle om, at noget ondt er på spil."


[Bogen er et anmeldereksemplar fra forlaget]

Dødsbørn

Davie er nu uden lærerplads efter begivenhederne i Dødsbørn. Men det er ikke hans eneste problem. Hans fætter, Devon, er stadig på fri fod, Temate er forsvundet, hans gamle lærermester er i fængsel, og Davie frygter at alle hans hemmeligheder snart vil blive afsløret. 
Da en blodtåge sænker sig omkring byen bliver Davie opsøgt af Edward, som er skeletinspektør. Han vil have Davie som læring, men arbejdet som skeletinspektør er ikke en dans på roser.

Blodtåge er efterfølgeren til Dødsbørn, og den fortsætter i samme flotte stil. Faktisk er den endnu bedre end første bog.

Davies gode væsen får han til stadighed rodet ud i en række af problemer og hemmeligheder, som han håber ikke bliver afsløret for de forkerte. Og selvom jeg godt kan lide Davie, håber jeg der kommer lidt mere modstand eller oprør i ham, så han ikke hele tiden bukker under for andres krav. 

Hvor den første bog kredsede om dødsbørn er fokusset i 2'eren på slægtsskeletterne, og hvordan de fungerer og magien (i mangel på et bedre ord) omkring dem. Slægtsskeletterne er utrolig fascinerende og det var spændende at få mere at vide om dem.  

Skrivestilen er let og ligetil, og siderne vender nærmest af sig selv. Handlingen er spændende, og romanen er meget underholdende. Blodtåge får en stor anbefaling herfra.


4/5 stjerner

Titel: Blodtåge
Forfatter: Nicole Boyle Rødtnes
Serie: Skeletter i skabet #2
Sprog: dansk
Forlag: Facet
Udgivet: 2010 // genudgivet i 2020
ISBN: 9788792366597
Sideantal: 258

Ingen kommentarer:

Send en kommentar