Velkommen

Velkommen til min lille del af bogverdenen. Her kan du få inspiration til din næste læseoplevelse.

mandag den 26. september 2022

Any Way the Wind Blows af Rainbow Rowell

"In Any Way the Wind Blows, Simon and Baz and Penelope and Agatha have to decide how to move forward.
For Simon, that means deciding whether he still wants to be part of the World of Mages -- and if he doesn't, what does that mean for his relationship with Baz? Meanwhile Baz is bouncing between two family crises and not finding any time to talk to anyone about his newfound vampire knowledge. Penelope would love to help, but she's smuggled an American Normal into London, and now she isn't sure what to do with him. And Agatha? Well, Agatha Wellbelove has had enough."


○ Carry On ○ Wayward Son

Any Way the Wind Blows er tredje og sidste bog om Simon, Baz, Penelope og Agatha. 
De er nu tilbage i England, men er travlt optaget af personlige ting, så de har ikke rigtig mulighed for at fortælle andre om deres oplevelser i USA.
Simon skal tage stilling til om han ønsker at være en del af den magiske verden. Bazs stedmor har forladt familien, så Baz skal prøve af afvæbne en familiekrise. Penelope har smuglet Shepard ulovligt ind i landet, og er opsat på at hjælpe ham med den dæmoniske handel han har indgået. Agatha har reelt set fået nok og ønsker blot at fokusere hendes kræfter på at tage sig af dyr, men kommer på sporet af en trussel mod Watford. Eventyret er slet ikke fordi for vores venner.

Jeg var en smule inde på det i min anmeldelse af Wayward Son, men jeg savner, at der var en større forbindelse plotmæssigt imellem de tre bøger. Især 2'eren stikker ud og flagrer for sig selv, og det bliver endnu mere tydeligt, når man begynder at læse 3'eren. Jeg kan se bort fra det, for jeg synes 3'eren er en stærk afslutning, men en tydeligere rød tråd imellem bøgerne, (som ikke kun var karaktererne) havde været rart. Når det nu er sagt er der uafklarede ting i bog 1, som vi får svar på her i bog 3, hvilket jeg synes var godt. Nogle ting havde jeg gættet for længst, mens andre gættede jeg undervejs før de blev afsløret, men det var rart, at der blev bundet nogle sløjfer på nogle af de løse ender.

Plottet er spændende og interessant. Jeg blev revet med af al dramaet omkring vores karakterer. Jeg savnede dog at de var mere sammen og samarbejde om nogle af tingene, i stedet for at fare ud og forsøge at løse dem selv. Det er nemlig interaktionerne mellem karakterne, som jeg synes er det fedeste ved denne serie, og den var en del sporadisk denne gang.

Baz er stadig min yndlingskarakter, og det tror jeg ikke bliver lavet om på. Der bliver skruet op for varmen i Baz og Simons forhold, for hvor det i starten ser ud til at de går fra hinanden, er de nu meget opslugt af hinanden, og forsøger at have sex de mærkeligste steder. Det gør mig ikke så meget, for jeg synes de passer godt sammen, men skiftet sker meget pludselig. Men det var rart at de for alvor forsøgte at kommunikere med hinanden, og at de rent faktisk fik løst nogle af deres problemer.

Any Way the Wind Blows er en rigtig god afslutning på en fantasifuld og magisk trilogi, som selvom den ikke er perfekt er meget underholdende og medrivende. Har du læst de to andre bøger, må du bestemt ikke snyde dig for dette sidste episke eventyr med Simon og Baz.


4/5 stjerner

Titel: Any Way the Wind Blows
Forfatter: Rainbow Rowell
Serie: Simon Snow #3
Sprog: engelsk
Forlag: Wednesday Books
Udgivet: 6. juli 2021
ISBN: 9781250254337
Sideantal: 579

Ingen kommentarer:

Send en kommentar