Velkommen

Velkommen til min lille del af bogverdenen. Her kan du få inspiration til din næste læseoplevelse.

mandag den 5. september 2022

Wayward Son af Rainbow Rowell

"The story is supposed to be over. Simon Snow did everything he was supposed to do. He beat the villain. He won the war. He even fell in love. Now comes the good part, right? Now comes the happily ever after…
So why can’t Simon Snow get off the couch?
What he needs, according to his best friend, is a change of scenery. He just needs to see himself in a new light…
That’s how Simon and Penny and Baz end up in a vintage convertible, tearing across the American West.
They find trouble, of course. (Dragons, vampires, skunk-headed things with shotguns.) And they get lost. They get so lost, they start to wonder whether they ever knew where they were headed in the first place…"


Carry On

Da jeg første gang læste Wayward Son sidste år, var jeg ikke helt solgt. Jeg synes, den var okay, men jeg fandt den rodet og at den led af bog 2 symptomer. Men så jeg læste den igen her i år, og den voksede på mig, og jeg var bedre underholdt anden gang end første gang. 

Wayward Son foregår i tiden efter at Simon, den udvalgte, bekæmpede skurken og vundet krigen. Han er endda i et forhold til Baz, hans tidligere nemesis. Så alt burde være godt, men det er det bare ikke, for Simon har det svært. Tidligere var han den mægtigste magiker i hele verden, men han har mistet sine kræfter, og har nu blot et par dragevinger og -hale, som minde. Samtidig kan han og Baz ikke finde ud af at kommunikere med hinanden, så de er begge bange for at deres forhold vil løbe ud i sandet (selvom om de ikke kan finde ud af at sige det til hinanden).
Penelopes løsning på alle deres problemer er at tage på et roadtrip på tværs af USA. Det er meningen at det skal være et eventyr, men intet eventyr uden udfordringer, der skal overvindes.

Jeg synes stadig, at Wayward Son er meget rodet visse steder. Blandt andet blev sideplottet med Agatha først rigtig spændende hen mod slutningen af bogen. Baz' møde med de amerikanske vampyrer er spændende, men jeg havde håbet på lidt mere substans (og at det også havde været en plottråd, der forsatte i bog 3).
Til gengæld kunne jeg rigtig godt lide introduktionen af Shepard. Han er et helt almindeligt menneske, der ved at magiske væsner eksisterer og frivilligt opsøger dem, for at høre deres historie og blive venner med dem. Igennem ham får vi flere glimt af de væsner, der bebor USA, hvilket var oplysende og spændende.
Jeg kunne også rigtig godt lide at se Simon og Baz ganske langsomt komme tættere på hinanden igen. Der er intet quickfix, og det går både frem og tilbage med deres forhold. Det er meget realistisk og troværdigt, og det var virkelig dejligt.

Fordi Carry On var en afsluttet historie (og som sagtnes kunne have stået for sig selv) føles Wayward Son lidt som en fyld bog, hvor vi som læser skal finde ind på livet af karakterne igen efter de har oplevet livsændrende begivenheder, mens vi venter på bog 3. Det er lidt en skam, for de gennemgår nogle ret intense følelsesmæssige ting, som lidt drukner, fordi historien virker afskåret fra Carry On.

Jeg er nu glad for, at jeg læste romanen igen, for som jeg skrev tidligere voksede bogen på mig. Jeg er stadig fuldstændig vild med karakterne, og jeg elsker alle deres interaktioner og forviklinger med hinanden. Så elsker du karakterne ligesom mig, bør du bestemt prøve kræfter med Wayward Son og tage på et roadtrip igennem USA sammen med dem.


3,5/5 stjerner

Titel: Wayward Son
Forfatter: Rainbow Rowell
Serie: Simon Snow #2
Sprog: engelsk
Forlag: Wednesday Books
Udgivet: 24. september 2019
ISBN: 9781250146076
Sideantal: 356

Ingen kommentarer:

Send en kommentar