Velkommen

Velkommen til min lille del af bogverdenen. Her kan du få inspiration til din næste læseoplevelse.

mandag den 12. september 2022

Across the Green Grass Fields af Seanan McGuire

"“Welcome to the Hooflands. We’re happy to have you, even if you being here means something’s coming.”

Regan loves, and is loved, though her school-friend situation has become complicated, of late.
When she suddenly finds herself thrust through a doorway that asks her to "Be Sure" before swallowing her whole, Regan must learn to live in a world filled with centaurs, kelpies, and other magical equines―a world that expects its human visitors to step up and be heroes.
But after embracing her time with the herd, Regan discovers that not all forms of heroism are equal, and not all quests are as they seem…"



Across the Green Grass Fields er sjette bog i Wayward Children serien, og denne gang følger vi Regan Lewis, som kommer fra en kærlig familie, er stor hesteelsker, samt har nogle gode venner, som hun gør alt sammen med. Det ændrer sig dog, da hun finder ud af at hun er anderledes. Hendes krop udvikler sig ikke ligesom de andre pigers, og da hun spørger hendes forældre hvorfor, forklarer de på en meget empatisk måde, at hun er interkønnet, og at hendes krop måske aldrig vil udvikle sig som andre pigers. Regan kommer til at fortælle det til de forkerte, som mobber hende, og tvinger Regan til at løbe ud i skoven for at komme hjem. Men her dukker en dør op, og den fører hende ind i en verden af kentaurer, enhjørninger, kelpier og heste.

Først og fremmest elsker jeg Seanan McGuire for al den repræsentation, der er i hendes bøger, og denne er ingen undtagelse. Jeg kan ikke komme i tanke om jeg tidligere har læst romaner, hvor hovedpersonen er interkønnede, så jeg er virkelig glad for at have læst denne. Det er gode og veludførte repræsentationer, som Seanan McGuire har med, og det sætter jeg meget stor pris på.

En anden ting jeg elsker ved forfatteren, og som jeg har nævnt i alle mine anmeldelser er hendes sprog. Det er poetisk, billedskabende og simpelthen helt fortryllende. Hun formår at skabe stærke følelser i én og knuse ens hjerte undervejs. 
Jeg elsker også al den worldbuilding forfatteren kan skabe på forholdsvis få sider. Jeg har aldrig været en hestepige (selvom jeg dog godt kan lide heste), men verdenen er interessant. Den er måske ikke blandt mine favoritter, når man ser på nogle af de andre verdener serien består af, men jeg var stadig godt underholdt. 

En ting jeg savnede meget ved bogen (og som trak læseoplevelsen en smule ned for mig), var fraværet af de andre hovedpersoner fra de tidligere bøger. Vi er sjette bog inde, og jeg havde håbet at i det mindste en af de tidligere hovedpersoner ville have en cameo eller lignede. Det ville have bundet bøgerne bedre sammen. Og jeg ved godt at det er meningen at bøgerne kan læses selvstændigt, men jeg savnede noget nostalgi og forbundenhed, som jeg synes var tydeligere i de forgående bøger.

Across the Green Grass Fields er underholdende og en rigtig fin tilføjelse til serien. Jeg glæder mig til at finde ud af, hvordan Ragan kommer til at passe ind i de kommende bøger. 
Leder du efter en medrivende og smukt skrevet fantasyserie, kan jeg varmt anbefale Wayward Children.


4/5 stjerner

Titel: Across the Green Grass Fields
Forfatter: Seanan McGuire
Serie: Wayward Children #6
Sprog: engelsk
Forlag: Tor.com
Udgivet: 12. januar 2021
ISBN: 9781250213594
Sideantal: 174

Ingen kommentarer:

Send en kommentar