Velkommen

Velkommen til min lille del af bogverdenen. Her kan du få inspiration til din næste læseoplevelse.

onsdag den 26. januar 2022

Burnt Offerings af Laurell K. Hamilton

"'You can't trust anyone who sleeps with the monsters.'
That's what I've always said. That's what I've always believed. But now I'm the one sharing a bed with the Master Vampire of the City.
I'm Anita Blake, the woman the vampires call the Executioner. From part of the solution, I've become part of the problem. So it hits close to home when an arsonist begins to target vampire-owned businesses all over town - an arsonist who seems to want to destroy more than just property.
It's the monsters who are in danger now. And it's up to the Executioner to save them from the inferno."



Anita har fået en ny sag. En firebug (en person med overnaturlige evner, der kan skabe og kontrollere ild) har hærget i flere byer, og er nu muligvis i St. Louis. Endnu er ingen kommet til skade, men det er kun et spørgsmål om tid før det går galt. Det er dog ikke Anitas eneste hovedpine, for The Vampire Council er kommet til byen, og de vil "efterforske" Anita og Jean-Claudes involvering i The Earthmovers død (se Circus of the Damned). Det er dog blot en dårlig undskyldning, da de er mere interesseret i om Jean-Claude er ved at starte sit eget magtcenter op, som kan true deres magt.
Og som det ikke var nok skal Anita også deale med ekskæresten Richard samt byens varulve og varleoparder. 

Introduktionen af The Vampire Council medfører nogle voldelige, blodige og grænseoverskridende scener, da der både sker tortur, voldtægt og mord. De er vampyrenes øverste monstre, dem som andre vampyrer er bange for, og de lægger bestemt ikke fingrene imellem for at leve op til deres rygte. 
Jean-Claudes fortid bliver også en smule mere udfoldet, og det er jeg rigtig glad. Han er en af mine yndlingskarakterer i serien, og jeg er derfor utrolig nysgerrig på, hvad han har oplevet i løbet af sit lange vampyrliv. Vi møder nemlig Asher, som var Jean-Claudes ven og elsker, men som nu hader Jean-Claude med stor bitterhed. Asher har tidligere bedt om at få lov til at slå Anita ihjel, så Jean-Claude kunne opleve noget af den smerte, Asher har båret rundt på i de sidste 200 år. Men da det kommer til stykket er Asher ikke den største skurk i denne fortælling. Men skurke er der dog nok at tage af.

Selvom Anita ikke længere er sammen med varulvelederen/Ulfric Richard, har hun stadig et ansvar som Lupa i flokken (i hvert fald indtil Richard finder en erstatning). Hun påtager sig også et ansvar overfor varleoparderne, da hun dræbte deres leder, og de nu reelt set står uden ordentlig beskyttelse. Det er ikke nemlig ikke rart at være nederst i monstrenes hierarki. Hvor jeg elsker Jean-Claude som karakter, må jeg sige at Richard bliver mere og mere irriterende. Han opfører sig barnligt og ubehagelig overfor Anita, og jeg kan ikke rigtig forstå hvorfor hun stadig er tiltrukket af ham, når han nu er sådan en stor Dick. Jeg ved han har sine bedre sider, men dem må han godt snart begynde at vise frem igen.

Jeg har sikkert nævnt dette før, men jeg elsker den måde, som forfatteren får vævet nye informationer og bidder til den allerede eksisterende worldbuilding ind i serien på. De bliver leveret på en troværdig måde og føles hverken påklistret eller forkert. Jeg kan også rigtig godt lide, hvordan Anitas magiske kræfter bliver ved med at vokse, men på en naturlig måde. Hendes handlinger har konsekvenser, og det ses måske tydeligst i hendes forhold til politimanden Dolph, som hun tidligere har haft et rigtig godt samarbejde med, men som nu ikke ved om han helt kan stole på hende, da hun dater en vampyr. Det er sørgeligt, men meget realistisk beskrevet. 

Burnt Offerings er en virkelig fængende og brutal tilføjelse til serien, og jeg kan ikke vente med at komme i gang med den næste bog.


4,5/5 stjerner

Titel: Burnt Offerings
Forfatter: Laurell K. Hamilton
Serie: Anita Blake, Vampire Hunter #7
Sprog: engelsk
Forlag: Headline
Udgivet: 4. februar 2010 (denne udgave) // oprindelig udgivet 1. maj 1998
ISBN: 9780755355358
Sideantal: 439

Ingen kommentarer:

Send en kommentar