Velkommen

Velkommen til min lille del af bogverdenen. Her kan du få inspiration til din næste læseoplevelse.

mandag den 15. august 2022

Obsidian Butterfly af Laurell K. Hamilton

"'I was covered in blood, but it wasn't mine, so it was okay.'

Edward is a hit man. He specialises in monsters. Vampires, shape-shifters, anything and everything. There are people like me, Anita Blake, who do it legally, but Edward doesn't sweat the legalities or, hell, the ethics. He is an equal opportunity killer.

I may be one of the few friends that Edward has, but it's like being friends with a tame leopard. It may curl on the foot of your bed and let you pet its head, but it can still eat your throat out..."



Hvor Blue Moon kan betegnes som Richards bog, er Obsidian Butterfly helt klart Edwards bog. 
Anita er rejst til Santa Fe, New Mexico, for at hjælpe Edward med at finde et monster, der har begået nogle frygtelig drab og mishandlinger. Det er ikke et monster, Anita er stødt på før, og hendes efterforskning leder hende i retning af andre monstre, der er farlige på hver deres måde.

Efter hændelserne i Blue Moon har Anita sat pause på sine forhold til Jean-Claude og Richard. Hun har derfor ikke set dem i seks måneder, og det får konsekvenser for hende, som jeg dog ikke lige vil komme ind på her på grund af spoilers.
Men selvom Jean-Claude og Richard ikke rigtig er med (Jean-Claude gæsteoptræder dog på et tidspunkt i en drøm), fylder de stadig i Anitas bevidsthed og i nogle af de samtaler hun har med Edward og andre personer. Edward er nemlig mere til at dræbe monstre end at gå i seng med dem, så det har de nogle diskussioner om. Anita er på den anden side vred over at Edward dater en kvinde, som har to børn, da hun er bange for at de på et tidspunkt vil komme i skudlinjen. 

Edward har altid været en lidt mystisk person, som Anita og vi ikke har vidst særlig meget om, men nu får vi et lidt bedre indblik i hans privatliv. Det var virkelig fascinerende at lære den koldblodige morder lidt bedre at kende og komme et spadestik dybere ind under stenfacaden.
Anita er ikke den eneste som Edward har tilkaldt som hjælp, så vi bliver også præcenteret for Olaf Gundersson og Bernardo Spotted-Horse. Jeg er bestemt ikke fan af Olaf (han er voldtægtsforbryder og kvindehader), men jeg kunne godt lide Bernardo.
En anden "person" som jeg synes er meget interessant er vampyren Obsidian Butterfly, som er Master of the City. Hun er både fascinerende og utrolig skræmmende. Jeg er spændt på om hun dukker op i nogle af de efterfølgende bøger.
Laurell K. Hamilton skriver de mest interessante karakterer, og jeg er glad for at hun bliver ved med at tilføje nye til serien.

Der er helt klart blevet skruet op for det blodige, det grumme og det groteske i Obsidian Butterfly. Den indeholder nogle virkelig brutale og skræmmende scener, og jeg kan rigtig godt lide at der er mere horror og i det her tilfælde bodyhorror med. Det passer så godt til serien og til de monstre, der befolker den. Plottet giver også plads til noget mere hardcore action, og det var faktisk rart at se Anita være lidt på udebane, fordi det tvinger hende til at tænke anderledes, mens hun samtidig er tro mod sig selv.

Obsidian Butterfly er endnu en yderst velskrevet tilføjelse til Anita Blake universet. Den er bestemt ikke for sarte sjæle, men den er virkelig gribende og spændende.


5/5 stjerner

Titel: Obsidian Butterfly
Forfatter: Laurell K. Hamilton
Serie: Anita Blake, Vampire Hunter #9
Sprog: engelsk
Forlag: Headline
Udgivet: 4. februar 2010 (denne udgave) // oprindelig udgivet 1. januar 2000
ISBN: 9780755355372
Sideantal: 690

Ingen kommentarer:

Send en kommentar