Velkommen

Velkommen til min lille del af bogverdenen. Her kan du få inspiration til din næste læseoplevelse.

tirsdag den 16. maj 2023

En episk fortælling om kaos og kyssefester af Kim Ace

"Xander skal snart flytte tilbage til Spanien, og Rasmus prøver at få det bedste ud af deres sidste tid sammen. Men så modtager han en mystisk besked: Jeg kender jeres hemmelighed, og kort efter bryder kaos løs på skolen. Det lader til, at der er en forbindelse mellem ulykkerne i Sønderdal og parallelverdenen Erytnevia. Spørgsmålene hober sig op: Hvem har skrevet beskeden? Hvad er der sket i Erytnevia, efter de tog tilbage? Og hvad gemmer sig i Rasmus' gådefulde fortid? Situationen går fra slem til katastrofal, da det viser sig, at Rasmus og Xander ikke engang er i sikkerhed i deres egen verden." 



En episk fortælling om kaos og kyssefester af Kim Ace er tredje og sidste bog i Geminiforbandelsen.
Sommerferien nærmer sig med hastige skridt, og Rasmus og Xander har travlt med at planlægge Xanders 13 års fødselsdagsfest. Samtidig har Rasmus fornemmelsen af at der er ved at ske noget slemt. Er det fordi at Xander skal rejse tilbage til Spanien, og at Rasmus derved mister sin bedste (og eneste) ven, eller er det fordi, der er ved at ske noget i Erytnevia, som også påvirker drengenes verden?

En episk fortælling om kaos og kyssefester afslutter trilogien på fineste vis. Den er ligesom de to foregående bøger et højoktan actionseventyr, hvor der fart over felten, og man keder sig ikke et eneste sekund. Men selvom der er fokus på action, er der også plads til de lidt mere alvorlige emner, såsom Rasmus' angst for at Xander skal rejse, og gåden om Rasmus' fortid.
Der er kommet en kile ind imellem Rasmus og Xander, som dels skyldes at Xander snart skal rejse, men også at drengene har hemmeligheder for hinanden. Rasmus vil meget gerne vide mere om sin gådefulde fortid, men han kan ikke rigtig finde ud af, at involvere Xander i det. Samtidig har Xander også noget han ikke har fortalt. Denne nye dynamik imellem dem giver også problemer, når de skal udføre deres magi, for magien virker bedst, når de er på bølgelinje med hinanden. Det bliver især en udfordring, da det viser sig at drengene ikke er i sikkerhed i deres egen verden, men at fjender fra Erytnevia kan trænge ind i deres verden.

Der er virkelig meget på spil i romanen, så som læser er man godt underholdt fra start til slut. Jeg kunne godt lide at også deres venskab kom lidt under pres. Jeg synes at det var meget naturligt og troværdigt ikke kun på grund af fantasydelen, men også flygtningen og deres almindelige skole- og børneliv taget i betragtning. 

En episk fortælling om kaos og kyssefester er velskrevet, sjov og fuld af action og skøre situationer. Alt i alt en rigtig god trilogi for alle eventyrlystne børn.


4/5 stjerner

Titel: En episk fortælling om kaos og kyssefester
Forfatter: Kim Ace
Serie: Geminiforbandelsen #3
Sprog: dansk
Forlag: Carlsen
Udgivet: 18. august 2022
ISBN: 9788711999899
Sideantal: 352

Ingen kommentarer:

Send en kommentar