Velkommen

Velkommen til min lille del af bogverdenen. Her kan du få inspiration til din næste læseoplevelse.

onsdag den 22. juni 2022

De glemte vogtere af Andreas Boeskov

"Asger kan godt lide at tegne, når nu hans forældre alligevel arbejder så meget. Det er, som om de voldsomme og ulækre monstre dukker op på papiret helt af sig selv. En dag begynder han til sin rædsel at støde på de forfærdelige væsner fra tegningerne omkring sit hus, og en mystisk flok børn dukker op ud af det blå for at redde ham. Men hvor kommer de fra? Og hvorfor er det så svært at huske dem bagefter?"


[Bogen er et anmeldereksemplar fra forlaget]

Asger føler sig alene og ensom. Hans forældre arbejder hele tiden, og han har ingen nære venner. Han elsker dog at tegne, og han tegner sære væsner og uhyrer, selv når han forsøger at lade være. Sommerferien med forældrene bliver aflyst, da de skal arbejde. Det er Asgar slemt skuffet over, lige indtil han opdager nogle børn, der kæmper mod et mærkeligt væsen. Det bliver starten på et fantasifuld og farligt eventyr for Asger.

Universet i De glemte vogtere er virkelig interessant, og ligner ikke noget jeg har stødt på før (så vidt jeg da lige kan huske). De udvalgte børn, som med intens træning bliver til Vogtere, skal nemlig bruge deres fantasi til at bekæmpe farlige væsner og monstre for at beskytte resten af verdenen og Arkivet, og når de bliver for gamle, for voksne, er deres fantasi blevet for svag, og de glemmer derefter at de nogensinde har været en Vogter, og at der findes en magisk verden, der eksisterer parallelt med den almindelig verden. 
Andreas Boeskov tager sig tid til at udfolde universet, og det kan jeg personligt godt lide. Vi får dermed en god forståelse for, hvordan tingene hænger sammen, og hvad det kræver at være en Vogtere, for som Asger finder ud af, er det ikke helt let. Især ikke fordi han er ældre end normalt, da han først bliver introduceret til Vogterne og det mystiske sted, Arkivet, som indeholder utallige skrifter og tegninger om de mange væsner, som Vogterne er stødt på igennem tiderne.
Dette giver så også et andet flow i historien, da man som læser lige skal ind i tingene først. Men det gør ikke det mindste efter min mening, da jeg godt kan lide vekslen mellem de mere stille og rolige scener og de mere højspændte actionscener.

Asgers ensomhed er flere gange så gennemborende, at den er til at tage og føle på. Selvom han bliver en del af gruppen, og Arkivet bliver helt vild med ham, er han stadig til tider ensom og han har svært ved at finde sin plads i gruppen. Det bliver interessant at følge hans udvikling, når næste bog udkommer. Andre temaer udover ensomhed, er mod, fantasifuldhed, familie og venskaber.

De glemte vogtere er en virkelig spændende og velfortalt fantasyroman for børn. Det er en stærk debut, og den er rigtig god underholdning. Jeg krydser fingre for, at der ikke går alt for lang tid før den næste bog udkommer, for jeg glæder mig rigtig meget til at læse den.


4/5 stjerner

Titel: De glemte vogtere
Forfatter: Andreas Boeskov
Serie: De glemte vogtere #1
Sprog: dansk
Forlag: Gyldendal
Udgivet: 18. marts 2022
ISBN: 9788702317633
Sideantal: 278

Ingen kommentarer:

Send en kommentar