Velkommen

Velkommen til min lille del af bogverdenen. Her kan du få inspiration til din næste læseoplevelse.

tirsdag den 20. august 2019

Ondskabens engel af Kenneth Bøgh Andersen

"Intet er som før. Satina er væk, og stik mod Lucifers ordre drager Filip af sted for at finde hende. Det bliver en rejse ind i det dybeste mørke, og imens rykker Den Store Djævlekrig tættere på. Kampen om, hvem der skal være Mørkets fyrste nærmer sig. Snart bryder helvede løs …"Ondskabens engel var oprindelig tiltænkt som slutningen på Den Store Djævlekrig og det var den da også indtil 2015, hvor den femte bog udkom og vi alle fandt ud af at Filips eventyr i Helvede og omegn ikke helt havde nået enden som vi havde troet.

Den Forkerte Død sluttede med en ond "fortsættelse følger", og Ondskabens engel tager tråden op. Vi er stadig i Helvede, og Filip er en nu en fuldblodsdjævel. Han er opsat på at befri Satina fra Aziels grumme klør. Han tager derfor på en farefyldt færd, der bringer ham ind bag fjendens linjer. Samtidig rykker Den Store Krig sig nærmere og nærmere, djævle, dæmoner og fordømte forbereder sig på kamp, og Mortimer ånder én i nakken. Der er lagt op til et episk slag om kampen mellem det gode og det onde.

Filip er en fantastisk hovedperson, og han har virkelig udviklet gevaldigt sig siden vi først mødte ham i Djævelens lærling. Men han har jo også været igennem en hel del for at sige det mildt, så det ville jo være mærkeligt, hvis han have forblevet den samme. Vi møder også mange af de andre skønne karakterer, hvad enten det er venner eller fjender, samtidig med at der også kommer nogle nye karakterer på banen, der har hver deres rolle at spille.

Der er tempo på handlingen og forfatteren har mange bolde i luften på samme tid, hvor nogle af dem også leder tilbage til de tidligere bøger i serien. Han griber dem alle igen og får dem flot vævet sammen og som fungerer på flere niveauer. Det er meget intens læsning og man skiftevis både griner, gyser og græder. Kenneth Bøgh Andersen har sans for at skrive en spændende og yderst dramatisk historie og det gør sig bestemt også gældende her i Ondskabens engel.

Som læser sidder man yderst på stolen indtil man har vendt den sidste side i Ondskabens engel. Det er en virkelig sindsoprivende og hjertekrusende læseoplevelse, man ikke må snyde sig selv for. Den Store Djævlekrig er en serie, som jeg kan genlæse igen og igen. Det kan også anbefales at høre serien som lydbog, hvis man har lyst. Det er Kenneth Bøgh Andersen, der selv har indtalt bøgerne og det er simpelthen en fryd for ørene.


5/5 stjerner

Titel: Ondskabens engel
Forfatter: Kenneth Bøgh Andersen
Serie: Den Store Djævlekrig #4
Sprog: dansk
Forlag: Høst og Søn
Udgivet: 2010
ISBN: 9788763813914
Sideantal: 315

Ingen kommentarer:

Send en kommentar