Velkommen

Velkommen til min lille del af bogverdenen. Her kan du få inspiration til din næste læseoplevelse.

tirsdag den 25. maj 2021

I krig af Jeanette Sigtenborg Rasmussen

"Krigen hærger prinsesse Elenas hjemland. Hendes højeste ønske er at kæmpe ved fronten ligesom sin bror, men hun er tvunget til at blive i sikkerhed bag slottets mure. Alting ændrer sig dog, da den gamle fortælling om en mystisk, hætteklædt ridder måske viser sig ikke kun at være en legende. Pludselig befinder Elena sig midt i krigens kaos, men er hun parat til krigens grusomheder og de konsekvenser, der følger med hendes valg?"


Danvang er i krig med nabolandet Nordan. Prinsesse Elena ønsker at hjælpe til i krigen, men det vil hendes far ikke høre tale om. Han ønsker, at hun skal lære at være en fin dame, og i stedet for er det Elenas bror, Nicholas, der skal afsted til fronten. 
En gammel legende fortæller om en mystisk ridder, Legendens ridder, der kan ændre krigens udfald, og bag en skjult mur finder Elena et sværd og rustning.

I krig foregår i en middelalder inspireret univers, hvor Elena ønsker at være noget andet end hvad der normalt bliver forventet af en prinsesse. Hun er meget motiveret af at gøre, hvad hun synes er rigtig, og det er at forsvare sit land. Det var et rigtig fint karaktertræk, som jeg godt kunne lide ved hende. Hun følger sit hjerte. Jeg synes dog, hun var lidt naiv til tider, men hun har selvfølgelig også levet et meget beskyttet liv bag slottets mure. Det var lidt vildt, at hun tog afsted uden at kunne helt basale overlevelsesting såsom, hvordan man laver et bål. 

Romanen måtte godt have været lidt længere for min skyld, for karakternes motiver virker til tider lidt overfladiske, og jeg ville gerne at forfatteren lige havde gået et spadestik dybere. Nu er det heldigvis den første bog i en trilogi, så derfor håber jeg, at der er plads til lidt mere karakterudvikling i de næste bøger, så læseren derved kan lære dem bedre at kende.
Universet virker også spændende, så det vil jeg også gerne have mere af i de næste bøger.

Der er et fint flow i fortællingen, sproget er godt og som sagt er den ikke særlig lang. Der er en del action og kampscener, som er med til at holde spændingsniveauet oppe. 

I krig er en fin fantasydebut, og jeg glæder mig til at læse de næste bøger i trilogien.
__________


3/5 stjerner

Titel: I krig
Forfatter: Jeanette Sigtenborg Rasmussen
Serie: Legendens ridder
Sprog: dansk
Forlag: Straarup & Co
Udgivet: 18. februar 2021
ISBN: 9788775490981
Sideantal: 197

Ingen kommentarer:

Send en kommentar