Velkommen

Velkommen til min lille del af bogverdenen. Her kan du få inspiration til din næste læseoplevelse.

torsdag den 13. maj 2021

Ursiderne af Nanna Foss

"Nasrin er vant til at være alene, især efter morens død.

Da en gruppe teenagere dukker op og fortæller hende, at de kan rejse i tiden, afviser hun dem først. Men én af dem er ham, som reddede hendes liv for syv år siden. Bortset fra at han er blind. Så det kan ikke være ham. Eller hvad?

Det går op for Nasrin, at de svar, hun søger, måske findes i den fortid, hun vil gøre alt for at glemme."


[Ursiderne er et anmeldereksemplar fra Gyldendal]

○ LeoniderneGeminiderne

Ursiderne er det tredje bind i Spektrum serien, og denne gang er hovedpersonen Nasrin.
Da jeg første gang (tilbage i 2017) fandt ud af at Nasrin skulle være hovedpersonen i Ursiderne var jeg både spændt og måske en smule nervøs for, hvordan det ville komme til at gå.
Ursiderne er nemlig første gang vi møder Nasrin (undtaget den allersidste side i Geminiderne, og små hints undervejs). Så som læser, kendte vi hende overhovedet ikke, og hun var ikke en del af den gruppe vi fik etableret i de to første bøger. Men jeg havde intet at bekymre mig over, for Nanna Foss har endnu en gang skrevet en virkelig spændende og gennemført roman, hvor forskellige plottråde føres sammen og hvor der dannes utallige nye tråde. 

Nasrin lever et ensomt liv, og det har hun efterhånden affundet sig med. Hendes mor døde, da hun var barn, hendes far arbejder hele tiden for at holde sorgen på afstand, hun har ingen venner, og der er kun Maj (morens gamle veninde), der forsøger at holde fast. 
En dag møder Nasrin vores gruppe af tidsrejsende, og hun bliver forbrændt af tidsrejsekompasset. Nasrin er til at starte ikke så vild med at blive en del af gruppen, indtil hun får den idé, at hun kan rejse tilbage i tiden for at forsøge at redde morens liv. Og til det får hun brug for at samarbejde med de andre...

Nasrin er en meget interessant karakter. Hun bærer rundt på en stor sorg og utrolig meget vrede. Jeg kunne rigtig godt lide at hun ikke stiller folk spørgsmål, da spørgsmål er en krog, der trækker folk tættere på, og hun vil gerne holde dem på afstand. (Jeg tror, hun stiller et eller to spørgsmål i løbet af hele bogen).
Jeg kunne rigtig godt lide Nanna Foss' beskrivelser af sorg, samt den berøringsangst rigtig mange føler, når det kommer til andres sorg. Beskrivelserne af den vrede, som Nasrin føler er også rigtig godt beskrevet og meget troværdigt og relaterbart. De stærke følelser spiller også rigtig godt sammen med samt påvirker hendes evner, og det er genialt. Jeg elskede også de grafiske sider. De var meget effektive og bidrog rigtig godt til historien.

Da dette er Nasrins bog, er det selvfølgelig hende vi følger, og selvom hun er en spændende person, må jeg indrømme, at jeg til tider savnede de andre fra gruppen, og den specielle dynamik der er til stede, når de er samlet. Til gengæld lærte vi Adriana en smule bedre at kende, hvilket var virkelig godt, og jeg håber så meget at hun får sin egen bog!

Ursiderne er en særdeles velskrevet og spændende roman med den ondeste cliffhanger slutning - tak for det, Nanna. 
Den får min varmeste anbefaling.


5/5 stjerner

Titel: Ursiderne
Forfatter: Nanna Foss
Serie: Spektrum #3
Sprog: dansk
Forlag: Gyldendal
Udgivet: 8. oktober 2020 (denne udgave) // oprindelig udgivet 16. september 2017
ISBN: 9788702308167
Sideantal: 443

Ingen kommentarer:

Send en kommentar