Velkommen

Velkommen til min lille del af bogverdenen. Her kan du få inspiration til din næste læseoplevelse.

tirsdag den 18. maj 2021

Låsen & Vogteren af Louise Haiberg

"Alina er sidste led i en lang række af kvinder som er skæbnebestemt til at regere en mørk verden hvor deres tilstedeværelse ikke er ønsket. Derfor beslutter hun sig for at rejse langt væk, men én gang om året er hun nødt til at vende tilbage for at sikre sig at alt er som det skal være.

Dax er udpeget til at passe på Alina, men det er svært når hun hverken ønsker hans tilstedeværelse eller stoler på ham.

Noget går galt, og nu må Dax og Alina på en farefuld rejse gennem et rige som kun ønsker at se Alina død."


Alina ønsker at leve et helt almindeligt liv i menneskenes verden. Det er desværre ikke helt let, da hun er Låsen, der ved hjælp af magi holder frygtelige monstre afskåret fra menneskenes verden. Dette er monstrene selvfølgelig ikke særlig glade for. Derfor har hun en Vogter, Dax, der selv er et monster, men som beskytter hende mod de monstre, der ønsker at dræbe hende. Men kan Alina overhovedet stole på Dax? Da magien, der adskiller verdenerne, begynder at fejle, må Alina og Dax stå sammen og finde en løsning.

Det der først tiltrak mig ved Låsen & Vogteren, var at det er en fantasy standalone. Det er typisk noget, man skal lede lidt efter, når det kommer til fantasy, for serier er det helt store hit. Og selvom jeg elsker fantasyserier, er det rart at læse en standalone en gang imellem. 

Låsen & Vogteren starter stærkt ud. Jeg blev virkelig fanget af prologen. Den sugede mig ind i historien. Tempoet er relativt højt hele vejen igennem, men desværre er der også en del gentagelser i plottet, som jeg fandt unødvendig. Det rev mig simpelthen ud af historien, og det var en skam. 

Jeg kan godt lide at fortællersynsvinklen skifter mellem Alina og Dax. Det fungerede rigtig godt. Dax er nok min favorit af de to. Han har nogle spændende moralske overvejelser, mens der er nogle af Alinas valg, som jeg simpelthen ikke forstår. Hun undergår heller ikke særlig meget karakterudvikling i løbet af historien, og det bliver desværre lidt for overfladisk til min smag.

Sproget er letlæst og generelt fint, men der var nogle steder, jeg studsede over. Blandt andet ordet "nullernaller" - det er bare et virkelig dumt ord. Der var også et par steder, hvor Alina siger/tænker at hun skal stoppe med at opføre sig som en tøs. Kan vi ikke snart stoppe med det, tak.

Worldbuildingen kunne jeg til gengæld godt lide. De forskellige monstre er godt beskrevet, og jeg kunne også lide ideen om at en person er en lås/nøgle til at holde grufulde monstre fanget. 

Låsen & Vogteren er en action fyldt fortælling, hvor der er mere fokus på kærlighedsplottet end på fantasydelen. Jeg savnede selv et større fantasyfokus, samt en slutning, som jeg ikke havde gættet fra starten, men ellers var jeg fint underholdt. 


3/5 stjerner

Titel: Låsen & Vogteren
Forfatter: Louise Haiberg
Serie: -
Sprog: dansk
Forlag: Tellerup
Udgivet: 21. januar 2021
ISBN: 9788758841229
Sideantal: 399

Ingen kommentarer:

Send en kommentar