Velkommen

Velkommen til min lille del af bogverdenen. Her kan du få inspiration til din næste læseoplevelse.

søndag den 23. maj 2021

Nordiske Guder af Johan Egerkrans

"En verden født af is og ild. Ni riger, hvor jætter, monstre og guder lever i verdenstræets skygge. En storslået kamp mod en uundgåelig skæbne."


[Bogen er et anmeldereksemplar fra Alvilda]

Jeg har vist nævnt det et par gange før her på bloggen, men jeg elsker at læse om den nordiske mytologi, hvad enten det er skønlitteratur eller faglitteratur. Denne gang har jeg fået fat i et faglitterært værk, som også kan bruges som et opslagsværk. 

Johan Egerkrans har både skrevet og illustreret Nordiske Guder, som er inddelt i fire dele: "Skabelsen", "Guder og gudinder", "Jætter, væsner og vidundere" og "Ragnarok". Første del er beskrivelsen af verdens skabelse, herefter følger en række introduktioner til vigtigste aser og asynjer. Derefter er vi kommet til de vigtigste jætter og andre relevante væsner, og bogen slutter pasende af med verdenens undergang. 
De mange introduktioner bliver krydret med de kendte myter, således at man eksempelvis under afsnittet om Tyr kan læse, hvordan han mistede sin arm til Fenrisulven. Det fungerer virkelig godt, og giver en fin afveksling mellem fakta og fortælling. Det er selvfølgelig ikke alle myter og aser og asynjer, der er med, for så ville bogen være en del længere. I stedet for har forfatteren udvalgt de vigtigste og måske også mest kendte af myterne, mens der både er plads til kendte og mindre kendte aser og asynjer. Johan Egerkrans holder sig tæt op ad de oprindelige myter, og for videre læsning kan man tjekke hans litteraturliste ud bagerst i bogen. 

Illustrationerne er utrolig smukke og stemningsfulde. Johan Egerkrans' streg passer virkelig godt til de barske, blodige og til tider humoristiske myter. 
Sproget er også virkelig godt, og får myterne til at fremstå levende. 

Jeg vil anbefale Nordiske Guder til alle, der er interesseret i den nordiske mytologi. Det er en lækker og inspirerende udgave, som er en fryd at studere. 



4/5 stjerner

Titel: Nordiske Guder // Originaltitel: Nordiska gudar
Forfatter: Johan Egerkrans
Serie: -
Originalsprog: svensk // læst på dansk
Forlag: Alvilda
Udgivet: 2017
ISBN: 9788771658941
Sideantal: 160

Ingen kommentarer:

Send en kommentar