Velkommen

Velkommen til min lille del af bogverdenen. Her kan du få inspiration til din næste læseoplevelse.

søndag den 30. maj 2021

Der var engang i en mørk skov af Chris Riddell

"Lille Grønhætte er på vej til fest gennem den store, mørke skov. Men når hun nogensinde frem, hvis hun også skal tage sig af et udyr med hjertesorger, tre gnavne bjørne og en nærsynet heks?"


[Bogen er et anmeldereksemplar fra Turbine]

Jeg stødte første gang på Chris Riddell, da jeg for efterhånden mange år siden lånte Hvad Dysterskoven gemte på mit skolebibliotek. Den var skrevet af Paul Stewart og illustreret af Chris Riddell. Jeg var rigtig glad for historien, og jeg var vild med illustrationerne. Sidenhen har jeg læst mange af de ting, som Chris Riddell står bag enten som forfatter eller som illustrator. Så selvfølgelig var jeg også nødt til at læse Der var engang i en mørk skov, som er en billedbog for 4 år og op.  

Her møder vi den Lille Grønhætte, ikke at forveksle med den Lille Rødhætte, som også kort dukker op i historien. Den Lille Grønhætte har fået en invitation til fest hos Rapunzel, og på vej gennem skoven møder hun mange kendte figurer fra eventyrets verden. Det er en lang tur, og undervejs får hun også mulighed for at hjælpe nogle af dem, mens nogle af dem også hjælper hende.

Jeg kan rigtig godt lide eventyrgenren og jeg kan rigtig godt lide, når forfattere leger med genren, men jeg er bestemt heller ikke blind for de problemer, der er ved for eksempel Brødrene Grimms eventyr. For der er en hel del problemer med dem blandt andet når det kommer til emner som samtykke og kvindehad, som det er vigtigt at være opmærksom på, hvis man læser eventyrerne. Dette var lidt af et sidespor, men jeg havde behov for at nævne det, især fordi Der var engang i en mørk skov inviterer både til at man læser de originale eventyr samt at man snakker om dem.

Historien er rigtig fin og har nogle sjove idéer, men der hvor jeg bliver fuldstændig solgt er Chris Riddells illustrationer. Jeg elsker hans stil, som både er detaljerig og finurlig. Illustrationerne er virkelig flotte, der er mange af dem, og så er farverne også vild lækre. 

Der var engang i en mørk skov er en god historie til målgruppen med nogle utrolig smukke illustrationer.



3/5 stjerner

Titel: Der var engang i en mørk skov // Originaltitel: Once upon a Wild Wood
Forfatter: Chris Riddell
Serie: -
Sprog: dansk // Originalsprog: engelsk
Forlag: Forlaget Turbine
Udgivet: 27. september 2018
ISBN: 9788740651485
Sideantal: 32

Ingen kommentarer:

Send en kommentar