Velkommen

Velkommen til min lille del af bogverdenen. Her kan du få inspiration til din næste læseoplevelse.

torsdag den 27. maj 2021

Come Tumbling Down af Seanan McGuire

"When Jack left Eleanor West's School for Wayward Children she was carrying the body of her deliciously deranged sister - whom she had recently murdered in a fit of righteous justice - back to their home on the Moors.

But death in their adopted world isn't always as permanent as it is here, and when Jack is herself carried back into the school, it becomes clear that something has happened to her. Something terrible. Something of which only the maddest of scientists could conceive. Something only her friends are equipped to help her overcome.

Eleanor West's "No Quests" rule is about to be broken."



Come Tumbling Down er femte bind i serien Wayward Children, og denne gang vender vi atter tilbage til the Moors, for Jack og Jills historie er endnu ikke slut. 

Til at starte med var jeg glad for, at vi endnu en gang skulle møde Jack og Jill, som var bipersoner i Every Heart a Doorway og hovedpersoner i Down Among the Sticks and Bones. Jeg blev dog også i første omgang revet med af historien, men efter af have tænkt lidt over den i et par uger, må jeg indrømme at Come Tumbling Down ikke er det stærkeste bind i serien, hvilket er en skam. 

Jill er besat af at blive en vampyr, men da hendes krop allerede er død en gang, kan det ikke lade sig gøre. Hun stjæler derfor Jacks krop ved hjælp af en form for kropsbytte. Det vil Jack selvfølgelig ikke finde sig i, så sammen med kæresten Alexis vender hun tilbage til skolen, hvor de håber på at få hjælp fra nogle af eleverne. De rejser tilbage til the Moors, hvor de kæmper mod tiden for at stoppe Jill i at blive til en vampyr.

Umiddelbart lyder det som en historie, som jeg vil elske, da jeg elsker vampyrer, gotiske atmosfærer, gale videnskabsmænd/kvinder og uhygge. Og der er da også rigtig mange ting, som jeg rigtig godt kan lide ved romanen. Jeg kunne rigtig godt lide, at vi opdagede mere af the Moors. Selvom det er et uhyggeligt sted, er det også sådan et sted, som jeg ville elske at udforske (selvfølgelig pænt bevæbnet og ikke nødvendigvis efter mørkets frembrud). Desværre dukkede vampyren først op til sidst, hvilket var ærgerligt. Jeg ville godt have haft noget mere vampyraction tidligere.
Bogen er ret kort, hvilket ikke er en kritik, men der var lidt for mange karaktere med i forhold til længde, så historien fremstod lidt rodet og til tider lidt forhastet. Desuden klarede Jack tingene selv, så der var faktisk ikke rigtig brug for de andre. 

Jeg kunne godt lide Jacks indre kamp om at blive et "godt" monster. Det var interessant læsning. Hendes forhold til Alexis var også rigtig sødt. De andre karakterer er også gode, men de havde som sagt ikke så meget at lave.

Skrivestilen er som altid helt fænomenal. Sproget er smukt og stemningsfuld. Det er en af grundene til at forfatteren er en af mine yndlings. 
Så selvom Come Tumbling Down ikke er min yndlings i serien eller den bedste for den sags skyld, var jeg stadig underholdt, og jeg er glad for at have læst den. 


3/5 stjerner

Titel: Come Tumbling Down
Forfatter: Seanan McGuire
Serie: Wayward Children #5
Sprog: engelsk
Forlag: Tor.com
Udgivet: 7. januar 2020
ISBN: 9780765399311
Sideantal: 206

Ingen kommentarer:

Send en kommentar