Velkommen

Velkommen til min lille del af bogverdenen. Her kan du få inspiration til din næste læseoplevelse.

fredag den 24. juni 2022

House of Earth and Blood af Sarah J. Maas

"Bryce Quinlan had the perfect life—working hard all day and partying all night—until a demon murdered her closest friends, leaving her bereft, wounded, and alone. When the accused is behind bars but the crimes start up again, Bryce finds herself at the heart of the investigation. She’ll do whatever it takes to avenge their deaths.

Hunt Athalar is a notorious Fallen angel, now enslaved to the Archangels he once attempted to overthrow. His brutal skills and incredible strength have been set to one purpose—to assassinate his boss’s enemies, no questions asked. But with a demon wreaking havoc in the city, he’s offered an irresistible deal: help Bryce find the murderer, and his freedom will be within reach.

As Bryce and Hunt dig deep into Crescent City’s underbelly, they discover a dark power that threatens everything and everyone they hold dear, and they find, in each other, a blazing passion—one that could set them both free, if they’d only let it."


Bryce Quinlan er en halvblods fe med ingen magiske kræfter, der lever sit liv som partygirl med dertilhørende sex, druk og stoffer lige indtil hendes bedste venner bliver brutalt dræbt af en dæmon. En mand bliver anholdt og fængslet for mordene, men to år senere begynder mordene igen, og Bryce bliver viklet ind i den nye efterforskning. Som hjælp har en den faldne engel, nu slave og lejemorder, Hunt Athalar, og de begiver sig ud i Crescent City for at finde ud, hvem der i virkeligheden står bag de grusomme mord.

Jeg har haft House of Earth and Blood stående lige siden den udkom i 2020, og jeg hader lidt mig selv for at have ventet så længe med at læse den. Men jeg ved også godt hvorfor den har stået ulæst så længe, og det er fordi det er en massiv bog på 800 sider. Det føltes derfor lidt uoverskueligt at gå i gang med den, men som det ofte viser sig, blev jeg fuldstændig opslugt, da jeg først kom i gang. 

Vi følger fortrinsvis Bryce og Hunt i løbet af romanen, og de har hvert deres at kæmpe med. 
Bryce er stædig og sassy. Hun er klog og modig (hun er dog lidt overmodig til tider), og hun er fuld af fejl. Hun bærer også på en kæmpe sorg, som hun lader de færreste få et glimt af.
Hunt kan godt virke som lidt af en arrogant type ved første øjekast, men så skinner hans virkelig følelser igennem pansret, og man mærker den ensomhed, vrede og skyldfølelse han går rundt med. Jeg kunne rigtig godt lide dem, og hvordan de lige så langsomt begynder at åbne sig for hinanden. 
Der er også en bunke bikarakterer, som jeg elsker, og som jeg håber får mere plads at udfolde sig på i de næste romaner.
Sarah J. Maas er rigtig god til at skrive troværdige karakterer, som man ikke kan undgå at holde af. Og her berører hun virkelig nogle emner, der gik lige i mit hjerte. Såsom venskab, tab, depression, sorg, skyld og kærlighed. 

Worldbuildingen er utrolig fascinerende. Sarah J. Maas har trukket inspiration fra mange forskellige mytologier, og der er så mange forskellige detaljer og væsner, at det er et stort farvestrålende kludetæppe. Blandingen af magi og teknologi er også helt fantastisk og virker så naturligt. Jeg elsker det univers som hun har skabt, og jeg håber det bliver endnu mere udforsket og udvidet i de næste romaner. 

House of Earth and Blood er en helt fantastisk roman, som tog mig med storm. Den fik alle følelserne frem i mig, og det elsker jeg den for. Jeg vil anbefale den til alle, der elsker en medrivende og spændende fantasyroman.


5/5 stjerner

Titel: House of Earth and Blood
Forfatter: Sarah J. Maas 
Serie: Crescent City #1
Sprog: engelsk
Forlag: Bloomsbury Publishing
Udgivet: 3. marts 2020
ISBN: 9781408884416
Sideantal: 803

Ingen kommentarer:

Send en kommentar