Velkommen

Velkommen til min lille del af bogverdenen. Her kan du få inspiration til din næste læseoplevelse.

mandag den 13. juni 2022

Opiumskrigen af R. F. Kuang

"På Sinegard bliver Rin mødt med foragt på grund af sin sydlandske dialekt, mørke hudfarve og fattige baggrund. I sin kamp for at bevise sit værd opdager Rin, at hun besidder shamanske kræfter, og hun allierer sig med den finurlige, opiumsrygende læremester Jiang. Rin erkende inden længe, at hun nok er den eneste, der kan redde Imperiet i krigen mod Mugen, og at prisen for hendes magiske evner er højere end først antaget."


[Bogen er et anmeldereksemplar fra Falco]

Rin er forældreløs, og er vokset op hos en plejefamilie, der ikke behandler hende særlig godt. Hun arbejder derfor virkelig hårdt for at blive optaget på det prestigefyldte militærakademi Sinegard. Det lykkes hende at blive optaget, og hun rejser derfor mod Sinegard, hvor hun håber at skabe en bedre fremtid for sig selv. Det er dog ikke alle, der er lige vilde med hendes tilstedeværelse, men hun kæmper for at finde en plads til sig selv, og det kræver at hun udfordrer den måde hun tænker på, og det er ikke helt nemt. Da nabolandet indleder en blodig krig, må Rin træffe nogle svære beslutninger for at redde sig selv, sine venner og hele landet.

Nu har jeg gået og tygget lidt på Opiumskrigen efter jeg læste den tilbage i maj. Det var en bog, der lige havde behov for at sætte sig, og jeg kan derfor nu tilslutte mig koret af folk, der roser den.
Det var en virkelig tankevækkende og barsk læseoplevelse, som trænger ind under huden på én - eller det gjorde den i hvert fald på mig.

Rin er en interessant hovedperson. Jeg ved faktisk ikke, om jeg rigtig kan lide hende, men jeg synes, hun er meget fascinerende som karakter. Hun er ambitiøs, egoistisk og stædig, og hun lader intet eller ingen komme imellem sig og sine mål. Hendes tanker og handlinger kan til tider være skræmmende, og det bliver meget interessant at se, hvordan de kommer til at forme de næste bøger i trilogien.

R. F. Kuang skriver godt, men der er nogle gange at hendes beskrivelser bliver lidt for overdrevne, især når hun beskriver personer. Krigsbeskrivelserne er derimod brutale, blodige og kvalmefremkaldende.
Jeg synes, at det er et rigtig interessant univers som forfatteren har skabt. Der er på en gang nogle genkendelige elementer, mens der samtidig bliver tilføjet noget nyt. Jeg synes at inspirationen fra shamanisme og kinesisk mytologi er virkelig spændende, og er med til at adskille The Poppy War fra rigtig meget af den fantasy, som bliver udgivet i vesten. Det giver et frisk og spændende pust til genren. 

Vil du gerne læse en brutal og medrivende fantasyroman er Opiumskrigen et rigtig godt bud, og en jeg vil anbefale varmt. Den er dog meget blodige og væmmelig til tider, så det skal du lige være opmærksom på.

Jeg håber så meget af forlaget oversætter de næste to bøger i trilogien, for Opiumskrigen er fantasy i virkelig høj kvalitet.


5/5 stjerner

Titel: Opiumskrigen // Originaltitel: The Poppy War
Forfatter: R. F. Kuang
Serie: The Poppy War #1
Originalsprog: engelsk // læst på dansk
Forlag: Forlaget Falco 
Udgivet: 15. marts 2022 (denne udgave) // oprindelig udgivet 1. maj 2018
ISBN: 9788793839076
Sideantal: 557

Ingen kommentarer:

Send en kommentar