Velkommen

Velkommen til min lille del af bogverdenen. Her kan du få inspiration til din næste læseoplevelse.

fredag den 17. juni 2022

Sandstorm af Christian Engkilde

"Alt går galt, da Pandora og Alexander tager på skrottertur i ruinerne fra den gamle verden. Pandora og Alexander tages til fange af en gruppe Fixere, og snart tegner der siget dystert billede af de to venners fremtid. Hvilken skæbne venter dem, og hvad bruger Fixerne de andre kidnappede børn til? For at finde svaret kaster Pandora sig ud på en rejse, hvor udfordringerne er større end noget, hun har oplevet før. Hun må forlade sine elskede bjerge og møde en ny verden, der er spiret frem, efter at supervulkanen Toba ødelagde alt 31 år tidligere."


Vulkanvinter

Sandstorm er andet bind i trilogien om Pandora, og jeg havde glædet mig rigtig meget til at læse den.

Pandora og Alexander er ude for at finde ting og sager fra den gamle verden, som deres lille samfund kan bruge. De støder på de forkerte mennesker og bliver taget til fange og ført et fremmed sted hen, hvor to små børn holdes fanget. Det lykkes Pandora at undslippe, mens Alexander bliver solgt videre til en ukendt fremtid. For at redde sin ven drager Pandora på en farlig rejse gennem den hærgede verden.

Ligesom i Vulkanvinter bliver historien fortalt fra Pandoras synspunkt, som bliver krydret med tilbageblik på Pandoras far og mors overlevelse og forsøg på at bygge et nyt liv op i de første år efter vulkanens udbrud. Historien bliver fortalt af Pandoras far. Det er rigtig spændende at følge begge fortællinger, som er barske på hver sin måde. Pandoras far og mor har ikke haft et let liv, men der er heldigvis stadig plads til enkle lyspunkter. Det var også interessant at se de spæde skridt til at bygge et samfund op igen efter den voldsomme naturkatastrofe. For det er det samfund, som Pandora lever i nu, og som i mange postapokalyptiske samfund er det et billede på hvor ubarmhjertige og grusomme mennesker kan være mod hinanden. Men det er også et usikkert samfund de lever i, hvor de stærkeste eller dem med flest våben/fordele, kan styre det som de vil, og her er frygt et meget effektiv værktøj.

Pandora har forladt de trygge bjerge, og skal på egen hånd (det meste af vejen) finde ud at agere i en fremmed verden, hvor ikke alle mennesker er venligstemte. Det fører til flere sammenstød, nogle af dem meget voldelige, men Pandora er heldigvis blevet trænet i kampsport.
Men selvom Pandora skal være kampklar flere gange, er der også plads til at opleve en mere sårbar side af hende, hvilket jeg rigtig godt kunne lide. Hun handler måske lidt overilet nogle gange, men der er også plads til eftertænksomhed, som giver hende dybde og troværdighed. Selvom hun er sej, kan hun ikke klare alt helt alene.

Sandstorm er en medrivende, interessant og skræmmende roman. Den er utrolig velskrevet, og jeg sad nærmest limet til siderne. Jeg vil anbefale den til alle, som elsker dystopiske romaner, hvor der er fokus på familie, venskab, klima, ondskab og overlevelse.
Jeg glæder mig rigtig meget til at følge Pandora på hendes næste og sidste(!) eventyr, især efter den cliffhanger som Sandstorm slutter med.


4/5 stjerner

Titel: Sandstorm
Forfatter: Christian Engkilde
Serie: Pandora #2
Sprog: dansk
Forlag: Silhuet
Udgivet: 19. november 2020
ISBN: 9788793839373
Sideantal: 496

Ingen kommentarer:

Send en kommentar