Velkommen

Velkommen til min lille del af bogverdenen. Her kan du få inspiration til din næste læseoplevelse.

fredag den 19. august 2022

Carry On af Rainbow Rowell

"Simon Snow is the worst Chosen One who's ever been chosen.
That's what his roommate, Baz, says. And Baz might be evil and a vampire and a complete git, but he's probably right.
Half the time, Simon can't even make his wand work, and the other half, he starts something on fire. His mentor's avoiding him, his girlfriend broke up with him, and there's a magic-eating monster running around, wearing Simon's face. Baz would be having a field day with all this, if he were here--it's their last year at the Watford School of Magicks, and Simon's infuriating nemesis didn't even bother to show up."


Simon Snow er den udvalgte - i hvert fald ifølge profetien. Han er den mest magtfulde magiker i eksistensen, men han er elendig til at bruge magien. Den er altid utrolig uforudsigelig, når Simon forsøger at bruge den. Til gengæld er han rigtig god til at svinge et sværd. Han er også besat af hans værelseskammerat, Baz. Simon er nemlig overbevist om at Baz er en blodtørstig vampyr, der lægger skumle planer, og det er Simons ansvar at stoppe ham. 

Karakterne fra Carry On er oprindeligt fra et fiktivt univers som hovedpersonen fra Fangirl (som jeg endnu ikke har læst), har opfundet. Nu har de så fået deres egen trilogi, som jeg har hørt meget godt om. 

Carry On har en lidt langsom start, som måske kan afholde nogle fra at læse den. Jeg skulle også lige ind i den, men da plottet først for alvor kom i gang og karakterne var faldet på plads, var jeg totalt hooked! 
Spændingskurven er stødt stigende indtil det endelige klimaks, og der bliver kastet nogle plottråde, som man først får svar på i de efterfølgende bøger. Jeg vil derfor anbefale at man læser den rimelig hurtigt efter hinanden, medmindre man har hukommelse som en elefant. Jeg nød i hvert fald at læse dem tæt efter hinanden. Jeg kan også varmt anbefale lydbogsversionerne af dem. Oplæseren gør et virkelig godt job, og jeg elsker de britiske accenter. 

Synsvinklen skifter mellem flere karakterne, hvor nogle af dem får mere taletid end andre. De har hver deres individueller stemmer, og man lærte især Simon, Baz, Penelope og Agatha bedre at kende. 
Min ultimative favorit er Baz. Han er simpelthen så skøn. Jeg kunne også rigtig godt lide hans relation til især Simon, men også Penelope. De er så fantastiske sammen.

Det er karakterne, der først og fremmest vandt mit hjerte i Carry On. Plottet er også rigtig godt og medrivende, men når alt kommer til at var det karakterne og deres interaktioner med hinanden, der ramte lige i plet for mig, og som fik mig til at sluge bogen. 
Jeg kan varmt anbefale den til alle der elsker en god fantasy roman med magi, venskab, kærlighed og humor!


4/5 stjerner

Titel: Carry On
Forfatter: Rainbow Rowell
Serie: Simon Snow #1
Sprog: engelsk
Forlag: Wednesday Books
Udgivet: 6. juli 2021 (denne udgave) // oprindelig udgivet 6. oktober 2015
ISBN: 9781250806918
Sideantal: 528

Ingen kommentarer:

Send en kommentar