Velkommen

Velkommen til min lille del af bogverdenen. Her kan du få inspiration til din næste læseoplevelse.

søndag den 21. august 2022

Dødsbørn af Nicole Boyle Rødtnes

"Hvad ville du gøre, hvis du skulle tilbringe et år af dit liv i stinkende kloakker med rotter og giftige blåslanger?
Det spørgsmål må den 15-årige Davie stille sig selv, da han er så uheldig at trække kloakpasser som læreplads. Ikke nok med at jobbet er klamt, Davie opdager også, at hans læremester skjuler en frygtelig hemmelighed i sin kælder. En hemmelighed, der udgør en trussel mod hele byen, og som får store konsekvenser for Davies liv."


[Bogen er et anmeldereksemplar fra forlaget]

På sidste skoledag skal 15-årige Davie, sammen med resten af klassen, trække en læreplads. Alle håber på at få en fed læreplads, men Davie ender med at tjekke loddet som kloakpasser. Det er han ikke helt tilfreds med, for det er nok det mest kedelige og mindst prestigefyldte job han kunne trække. Men Davie får snart mere spænding og action, end han nogensinde kunne have drømt om.

Dødsbørn var Nicole Boyle Rødtnes' debut, da den blev udgivet tilbage i 2010, og det var også den første af hendes bøger/serier, som jeg læste. Hvornår det lige var kan jeg ikke længere huske, men det er en del år siden efterhånden. For et par år siden blev serien genudgivet, og jeg har derfor valgt at genlæse den for at finde ud af om den stadig er noget for mig. Spoiler alert - den holder stadig!

Davie er sød, hensynsfuld og beskyttende over for dem han holder af. Det gør dog, at han nogle gange tager nogle mindre heldige valg, og at han bliver udnyttet af en ikke særlig rar person. Men selvom han kommer ud i en del problemer formår han at kæmpe videre for sig selv og dem han holder af. 

Universet er fascinerende med slægtsskeletter, blåslanger, flammeøgler og dødsbørn. Det er en rig verden, som læseren får et fint indblik i i løbet af den første bog. Det er troværdigt beskrevet og let at leve sig ind i. Jeg er især vild med slægtsskeletterne, som er en original og kreativ idé.

Dødsbørn er en velskrevet og spændende bog, som ender på en cliffhanger, der gør at man bare må læse videre. Det er underholdende læsning, som jeg vil anbefale til børn/unge fra ca. 12 år og op.


3,5/5 stjerner

Titel: Dødsbørn
Forfatter: Nicole Boyle Rødtnes
Serie: Skeletter i Skabet #1
Sprog: dansk
Forlag: Facet
Udgivet: 2010 // genudgivet i 2020
ISBN: 9788792366375
Sideantal: 258

Ingen kommentarer:

Send en kommentar