Velkommen

Velkommen til min lille del af bogverdenen. Her kan du få inspiration til din næste læseoplevelse.

onsdag den 5. oktober 2022

City of Ghosts af Victoria Schwab

"Ever since Cass almost drowned (okay, she did drown, but she doesn't like to think about it), she can pull back the Veil that separates the living from the dead ... and enter the world of spirits. Her best friend is even a ghost. So things are already pretty strange. But they're about to get much stranger.
When Cass's parents land a gig hosting a TV show about the world's most haunted places, the family heads off to Edinburgh, Scotland. Here, graveyards, castles, and secret passageways teem with restless phantoms. And when Cass meets another girl who shares her "gift", she realizes how much she still has to learn about the Veil - and herself. And she'll have to learn fast. The city of ghosts is more dangerous than she ever imagined."


Cassidy (Cass) kan se og tale med spøgelser, og det er meget heldigt, da hendes bedste ven, Jacob, er et spøgelse. Cassidys forældre arbejder som spøgelsesjægere under navnet The Inspecters, og da de får deres eget tv-show tager den lille familie til Edinburgh for at finde spøgelser. Cassidy møder Lara, som har den samme evne som hende. Lara ser det som sin mission at sende spøgelser videre i deres efterliv, men Cassidy er mere i tvivl, for hun kan da ikke sende sin bedste ven videre? 

Jeg besøgte Edinburgh tilbage i 2019, og det er en af mine fedeste rejseoplevelser. Jeg elsker simpelthen hele atmosfæren og stemningen i byen, og jeg vil meget gerne tilbage engang og se det hele igen (samt besøge højlandet ved samme lejlighed, for det havde jeg ikke mulighed for sidst). 
Forfatteren er virkelig god til at beskrive byen og atmosfæren, så det var faktisk lidt som at være tilbage igen. Hun var rigtig god til at sætte en stemning, der passede helt perfekt til en spøgelseshistorie. Hvis jeg skulle på spøgelsesjagt, ville jeg helt klart også tage til Edinburgh. 

City of Ghosts er en god og underholdende historie med nogle fine portrætter af både Cassidy og Jacob, som fremstår meget levende og troværdige. Plottet er også meget spændende, og tempoet er godt med både plads til både stille scener og mere actionfyldte scener, hvor der er skuret op for spøgeriet. Romanen er dog ikke særlig uhyggelig efter min mening, så jeg håber at der bliver skuret lidt mere op for uhyggen i de næste par bøger (for jeg er en sucker for horror).

Der var virkelig mange referencer til Harry Potter universet, og for mig blev det bare lidt for meget. Det er en noget af balancegang, hvor mange popkulturelle referencer, en roman kan bære. I nogle romaner virker det ganske godt i form af eksempelvis nogle easter eggs, mens andre romaner kan bære flere popkulturelle referencer. Men der er også nogle romaner, hvor de popkulturelle referencer tager overhånd, og skygger for romanens egen historie og som hiver læseren ud af historien. Det var hvad der skete for mig her, og jeg synes det er en skam, for historien og karakterne er stærke nok til at stå alene uden at forsøge at høste nostalgi fra en anden serie. 

City of Ghosts er en velfortalt og velskrevet historie, som dog ikke er oversat til dansk. Det er en meget fin start på en ny trilogi, og jeg glæder mig til at læse videre.


3,5/5 stjerner

Titel: City of Ghosts
Forfatter: Victoria Schwab
Serie: Cassidy Blake #1
Sprog: engelsk
Forlag: Scholastic Press
Udgivet: 28. august 2018
ISBN: 9781338111002
Sideantal: 285

Ingen kommentarer:

Send en kommentar