Velkommen

Velkommen til min lille del af bogverdenen. Her kan du få inspiration til din næste læseoplevelse.

onsdag den 26. oktober 2022

Hævner af Emil Blichfeldt

"Koldsveden drev ned ad Bjarnes ansigt, og hans hånd dirrede over staven.
Gisle talte mildt til ham. Som en voksen, der talte til et barn.
“Jeg bryder mig ikke om, at folk skåler på min død. Vil du undskylde eller ...” Hans tonefald skiftede til en hæs hvisken: “... Nakkes?”
Gisle er blevet alt det, han hader. I forsøget på at søge retfærdighed for mordet på Aske og sine forældre, er han selv blevet en Hævner, der flyver ud på drageryg og dræber oprørske troldmænd. Men hvad sker der, når han får ordre til at dræbe oprørslederen? Kan Gisle dræbe sin søster?"


○ Udskud ○ Forræder 

Gisle er nu blevet alt det han hader - en Hævner. Men han har endnu ikke haft muligheden for at ødelægge magteliten indefra og få hævet sine forældre og bedstevens død. I stedet for bliver han sendt ud på en mission, hvor han skal dræbe sin egen søster, men kan han det? 

Gisle har været besat af hævn i de to første bøger, men i Hævner begynder han at tvivle på om, det nu er den rigtige vej at gå. Vil hævn virkelig give ham det, han har allermest brug for? Eller kan der være andre muligheder?
Samtidig ved han heller ikke, hvem han kan stole på, da der er flere, der har skjulte agendaer, og han må forsøge at holde hovedet koldt i pressede situationer.  
Endnu en gang må Gisle gå igennem en række krævende prøvelser, for at nå sine mål. Det er hårdt og brutalt, og han kommer ud forandret. Gisle har udviklet sig meget i løbet af de tre bøger, men den største er nok sket i Hævner. Som læser har jeg heppet på ham hele vejen, selvom jeg ikke altid har været enig i hans valg. Han er interessant og sammensat karakter, som fremstår meget troværdig.

Hævner er på mange måder endnu mere brutal og blodig end de første to bøger. Det er tydeligt at mærke, at det er den episke afslutning, som forfatteren har bygget op til, og som nu får frit løb. Som de to andre bøger henvender den sig til dem, der godt kan lide blodige og barske fantasyfortællinger.
Jeg kan rigtig godt lide det univers, som forfatteren har skabt, og jeg var derfor rigtig glad for, da jeg fandt ud af, at der kommer en ny trilogi i det samme univers. Jeg ved endnu ikke så meget om den, men jeg glæder mig til at læse den, når den engang udkommer. 

Hævner er en velskrevet, spændende og rigtig god afslutning på en trilogi, som indeholder flere af de ting, som jeg rigtig godt kan lide ved fantasy. Den henvender sig nok mest til de lidt ældre børn på grund af det til tider blodige og voldelige indhold. Hele trilogien får en stor anbefaling herfra.


4/5 stjerner

Titel: Hævner
Forfatter: Emil Blichfeldt
Serie: Anno Draconi #3
Sprog: dansk
Forlag: Calibat
Udgivet: 30. maj 2022
ISBN: 9788794164139
Sideantal: 229

Ingen kommentarer:

Send en kommentar