Velkommen

Velkommen til min lille del af bogverdenen. Her kan du få inspiration til din næste læseoplevelse.

mandag den 28. november 2022

Alt hvad jeg ved om kærlighed af Dolly Alderton

"At blive voksen i medgang og modgang – det er noget, journalist og forfatter Dolly Alderton kender til. Igennem sine klummer i Sunday Times, Daily Telegraph og Marie Claire, og hitpodcastet The High Low, har hun kastet sig hovedkulds ud i datingkulturen i en digital tidsalder, venskaber som de ser ud i starten af voksenlivet, kampen for at få sig en karriere og en plads i verden. I denne bog fortæller hun levende og sjovt om at blive forelsket, om ikke at være forelsket nok i sig selv, om katastrofale fester med Rod Steward-tema, om at blive droppet og om at opdage, hvor vigtige venskaber er, når man skal finde vej i tilværelsen."


[Anmeldereksemplar fra forlaget]

Dolly Andersen vokser op i en forstad til London. Hun har hele sin barndom og en god del af teenageårene gået en pigeskole, så da hun kommer på en blandet skole med drenge og piger begynder hun at udforske kærligheden både op- og nedturene. 

Jeg vidste ikke særlig meget om Alt hvad jeg ved om kærlighed, før jeg gik i gang med den. Ja, faktisk nærmest intet, så derfor var mine forventninger ikke særlig høje. Jeg skal da lige love for at jeg blev blæst bagover på den rigtig gode måde. 

Romanen er autobiografisk i sin tone. Hvad der er 100 % sandt, og hvad der er digtet på vides ikke. Det gør skam heller ikke noget, for Dolly har noget på hjerte, og det kan mærkes. På overfladen ser det måske ud til kun at handle om hendes forelskelser i og forhold til fyre, og hvordan hun ikke har styr på noget som helst i sit liv dækkende perioden fra hun er teenager til hun er sidst i 20'erne. Det hele holdt i en humoristisk tone og med et glimt i øjet. 
Men går man lige et spadestik dybere, så er der også en stor alvor i Alt hvad jeg ved om kærlighed. Det er ikke kun fyre, fester og farver. Det er også det dybe fællesskab og venskab, der kan opstår blandt kvinder. Det er hjerteskærende kærestesorger, og hvad pokker man gør i sådanne situationer, når det enten sker for én selv eller ens bedste veninde. Det er at finde en måde at forsøge sig selv på i en verden, der ikke altid er særlig glad for singler. Det er at finde ud af, hvordan man elsker sig selv. Og det er at overvære sygdom, død og sorg blandt dem, der står en nærmest. Så selvom der er masser af lune i romanen, er der også en alvor, som jeg ikke ville have været forundt.

Dolly Alderton skriver virkelig godt. Hendes pen er skarp, og hendes britiske humor er sprød og lækker. Hun er hudløst ærlig, både mod sig selv og mod andre - også der hvor selvindsigten måske tidligere har manglet. Jeg fløj nærmest igennem romanen, og jeg var fyrstelig underholdt imens.

Alt hvad jeg ved om kærlighed er en medrivende, rørende og hjertevarm fortælling, som jeg vil anbefale på det varmeste. Det er min første Dolly Alderton bog, men det bliver bestemt ikke min sidste.


4/5 stjerner

Titel: Alt hvad jeg ved om kærlighed // Originaltitel: Everything I Know About Love
Forfatter: Dolly Alderton
Serie: -
Originalprog: engelsk // læst på dansk
Forlag: Politikens forlag
Udgivet: 2019 (denne udgave) // oprindelig udgivet 1. februar 2018
ISBN: 9788740050738
Sideantal: 327

Ingen kommentarer:

Send en kommentar