Velkommen

Velkommen til min lille del af bogverdenen. Her kan du få inspiration til din næste læseoplevelse.

fredag den 25. november 2022

Mand uden ansigt af Dennis Jürgensen

"En ung skolelærer og hans elev går på en revle langt ude i Vadehavet, da en tæt, uhyggelig tåge pludselig overrasker dem. De bliver borte fra hinanden, og da vandet begynder at stige, gribes læreren af panik. Et skrig i tågen leder ham på sporet, og da han endelig finder drengen, står han bøjet over et lig. Et ansigt stirrer op fra havbunden. Og de to er ikke alene derude.

Sådan lyder skolelærerens forklaring: En mystisk ansigtsløs skikkelse kom ud fra den hvide tomhed og slog ham bevidstløs, og da han vågnede, var drengen værk.

Det er ikke første gang, et barn er forsvundet i den lille flække Melum ved den jyske vadehavskyst. Året før forsvandt en seksårige pige, og da Sønderjyllands Politi hverken formåede at finde pigen eller gerningsmanden, bliver der nu hentet eksperter ind udefra. Liget lå i grænselandet, hvilket gør det til en sag for både dansk og tysk politi."


Jeg har læst alle Dennis Jürgensens romaner, enten én eller flere gange, så selvfølgelige skulle jeg også prøver kræfter med hans nye krimiserie om makkerparret Lykke Teit og Rudi Lehmann, som kommer fra henholdsvis det danske og det tyske politi. De møder første gang hinanden, da de bliver kaldt til den lille by Melum nær Vadehavet, da et lig er blevet fundet og en ung dreng er forsvundet. De kaster sig sammen over sagen, som tager nogle drejninger undervejs.  

I modsætning til Jürgensens tidligere krimiserie om Roland Triel, er der et helt andet tempo i Mand uden ansigt. Hvor Triel serien var en hæsblæsende og actionfyldt affære, hvor det nogle gange nærmest ikke kunne gå hurtigt nok, er der en helt anden ro over Teit og Lehmanns historie. Det klæder bogen utrolig godt, og gjorde historien meget realistisk. Og der er da også spændende actionscener med samt nogle brutale mordscener, men det er opklaringen, og samarbejdet mellem Teit og Lehmann, der fylder mest. De de to serier har hver deres styrker og heldigvis for det, for så er der lidt for ethvert temperament.

Teit og Lehmann er nogle interessante karakterer og de har et rigtig godt sammenspil med hinanden, hvor Lehmann lidt indtager rollen som en form for mentor/faderfigur, da han er en del ældre end Teit, og Teit er den lidt mere risikovillige. Lehmann har også en lun humor, som Teit flere gange har et godt modsvar til. De har begge to skeletter i skabet, som de undervejs deler med hinanden. Det er måske ved at være lidt for klichefyldt for genren at politikommissærer, detektiver og lignede altid bærer rundt på dystre hemmeligheder, men det er nok bare noget man må tage med. Generelt er de bare et godt makkerpar, og jeg nødt at følge med i opklaring.

Dennis Jürgensen skriver som altid rigtig godt. Der er et godt flow i historien, som er fængende. Der er også nogle fine og billedskabende beskrivelser af omgivelserne, især af Vadehavet. De forskellige personbeskrivelser rammer ligeledes i mål. Humoren er måske lidt mere afdæmpet i forhold til nogle af hans andre bøger, men den passer meget godt til stemningen. 
Mand uden ansigt er en solid krimi, som jeg varmt kan anbefale.


4/5 stjerner

Titel: Mand uden ansigt
Forfatter: Dennis Jürgensen
Serie: Teit & Lehmann #1
Sprog: dansk
Forlag: Politiken
Udgivet: 15. marts 2021
ISBN: 9788740065831
Sideantal: 336

Ingen kommentarer:

Send en kommentar