Velkommen

Velkommen til min lille del af bogverdenen. Her kan du få inspiration til din næste læseoplevelse.

fredag den 11. november 2022

Tunnel of Bones af Victoria Schwab

"Trouble is haunting Cassidy Blake . . . even more than usual.
She (plus her ghost best friend, Jacob, of course) are in Paris, where Cass's parents are filming their TV show about the world's most haunted cities. Sure, it's fun eating croissants and seeing the Eiffel Tower, but there's true ghostly danger lurking beneath Paris, in the creepy underground Catacombs.
When Cass accidentally awakens a frighteningly strong spirit, she must rely on her still-growing skills as a ghosthunter -- and turn to friends both old and new to help her unravel a mystery. But time is running out, and the spirit is only growing stronger.
And if Cass fails, the force she's unleashed could haunt the city forever."



Cassidy og hendes forældre er rejst til Paris, da forældrene skal lave et nyt afsnit til deres spøgelsesjæger tv-serie. Cassidys bedsteven Jacob, som selv er et spøgelse, er selvfølgelig også med. 
Da Cassidy er med forældrene på optagelse i katakomberne, kommer hun til at vække en meget stærk poltergeist, der begynder at terrorisere hende og ikke mindst de parisiske omgivelserne. Cassidy må både bruge gamle og nye allierede for at komme poltergeisten til livs.

En ny by betyder nye spøgelser, og jeg skal da lige love for at Paris byder på nogle farlige nogle af slagsen. Cassidy får i hvert fald nok at se til både i bekæmpelsen af spøgelser, men også fra én der står hende nær.
Jeg kan rigtig godt lide atmosfæren i romanen. Den er gotisk, uhyggelig og dragende, og beskrivelserne er levende og troværdige. Schwab er virkelig god til at sætte en stemning, og det var også noget af det, jeg satte stor pris på i City of Ghosts.

Der opstår en konflikt mellem Cassidy og Jacob, som sætter deres venskab i et andet lys. Det var interessant at følge med i, og jeg synes der blev sat nogle ting på spidsen, som gav lidt mere kant til historien og karakterne. Vi får også lidt mere at vide om Jacobs liv og død, som tilføjede lidt mere dybde til karakteren. 

Jeg synes stadig, at der er alt for mange Harry Potter referencer, men ellers var historien fin og underholdende. Der er dog skruet op for uhyggen i forhold til City of Ghost, og det kan jeg rigtig godt lide.
Serien er ikke oversat til dansk, så de anbefales til børn, der er gode til engelsk, og som kan lide en spændende spøgelseshistorie eller to.


3,5/5 stjerner

Titel: Tunnel of Bones
Forfatter: Victoria Schwab
Serie: Cassidy Blake #2
Sprog: engelsk
Forlag: Scholastic Press
Udgivet: 3. september 2019
ISBN: 9781338111040
Sideantal: 287

Ingen kommentarer:

Send en kommentar