Velkommen

Velkommen til min lille del af bogverdenen. Her kan du få inspiration til din næste læseoplevelse.

torsdag den 15. oktober 2020

Ingenmandsland af Linette Harpsøe

"På den anden side af Ingenmandsland, trygt bag massive mure, findes Danmark stadig. I tre måneder har det været Frys hemmelighed. Bag glasmuren kæmper sneglene fortsat for at invadere Glasbyen, og Organisationens blodhunde er blevet ihærdige i deres forsøg på at udrense den isolerede by for sneglehviskere.

Fry og hendes venner har kun én chance – de må krydse Ingenmandsland og nå ud til Danmark."



Ingenmandsland er tredje og sidste bog i Exilium trilogien. Bogen begynder tre måneder efter slutningen på Glasmuren. Fry har mistet sine overnaturlige evner, da hendes hjerte er blevet transplanteret til tvillingesøsteren Ea. Samtidig har de andre opdaget at resten af Danmark ikke er blevet udslettet, som de hele tiden har troet. Blodhundene har taget styringen i Glasbyen, samtidig med at Sneglene forsøger at trænge igennem Glasmuren. Fry, Ea og Anika må begive sig ud på en farefyldt færd for at nå til Danmark og få hjælp til at bekæmpe Sneglene og blodhundene.

Tempoet i Ingenmandsland er en kende ujævn. Starten på romanen går både hurtigt og langsomt på samme tid. Der sker en hel masse og der bliver truffet mange beslutninger (som måske ikke altid er lige gennemtænkte), men det er som om at plottet lige skal op i omdrejninger. 
Midterdelen var til gengæld helt perfekt. Fry, Ea og Anikas oplevelser i Ingenmandsland var rigtig spændende og fængende, og var helt klart et af romanens højdepunkter. 

Det var interessant at følge den udvikling som Fry gik igennem i løbet af bogen. For det første skal hun vende sig til en ny krop og ikke længere at have sine kræfter. Derudover skal hun også vende sig til en hel ny familie. Relationen mellem Fry og Ea var til tider meget højspændt, da de to piger ligner hinanden utrolig meget. Det var spændende at følge deres forhold så tæt. 
Anika var som altid mega sej, og jeg var glad for at hun fik så meget plads til at udfolde sig på. 

Jeg var dog ikke så vild med Dingo i denne bog. Jeg synes, at han træffer nogle mærkelig beslutninger og bare opfører sig en kende træls. Jeg kunne også godt have tænkt mig at Shia havde en større rolle, hvor man lærte hende bedre at kende samt fik en større forståelse for hendes motiver. Jeg havde nemlig lidt svært ved at forstå, hvorfor Fry er så loyal over for hende. Det kom aldrig rigtig til syne på siderne.

Ingenmandsland er en velskrevet pageturner, som er svær at lægge fra sig, når man først er begyndt. Det er en god slutning på en fængende dystopisk trilogi, og jeg vil anbefale den til alle, der har læst de første to bøger.


3/5 stjerner

Titel: Ingenmandsland
Forfatter: Linette Harpsøe
Serie: Exilium #3
Sprog: dansk
Forlag: DreamLitt
Udgivet: 3. september 2018
ISBN: 9788771712254
Sideantal: 410

Ingen kommentarer:

Send en kommentar