Velkommen

Velkommen til min lille del af bogverdenen. Her kan du få inspiration til din næste læseoplevelse.

torsdag den 20. januar 2022

A Court of Silver Flames af Sarah J. Maas

"Nesta Archeron has always been prickly – proud, swift to anger and slow to forgive. And since the war – since being made High Fae against her will – she's struggled to forget the horrors she endured and find a place for herself within the strange and deadly Night Court.

The person who ignites her temper more than any other is Cassian, the battle-scarred, winged warrior who is there at Nesta's every turn. But her temper isn't the only thing Cassian ignites. And when they are forced to train in battle together, sparks become flame.

As the threat of war casts its shadow over them once again, Nesta and Cassian must fight monsters from within and without if they are to stand a chance of halting the enemies of their court. But the ultimate risk will be searching for acceptance – and healing – in each other's arms."



Jeg er besat af A Court of Silver Flames. Som i B-E-S-A-T! Jeg aner hverken, hvor jeg skal begynde eller slutte, men jeg vil alligevel forsøge at samle mine tanker og få dem nedfældet her, og forhåbentlig ender det med at være nogenlunde forståelig - det håber jeg i hvert fald.

Jeg havde forinden sat mig for at vide så lidt om bogen, som overhovedet muligt. Jeg vidste, at den ville handle om Nesta og Cassian, og jeg vidste at den skulle være ret spicy, men det var også alt. Og jeg er virkelig glad for, at jeg ikke vidste mere end det, for jeg hader, når bøger bliver spoilet for mig.

Nesta har det forfærdelig efter at blive skabt som High Fae, se faren dø og overleve krigen. Hun håndterer traumerne ved at gå i byen, drikke sig fra sans og samling og gå i seng med fremmede mænd. Hun har så lidt at gøre med hendes to søstre så muligt, og hun kommer kun fordi, når hun mangler penge. Feyre og Inner Circle forsøger at hjælpe hende, men de kan ikke rigtig trænge igennem hendes panser. Lige indtil den dag, hvor nok er nok, og Nesta bliver beordret til at bo i House of Wind, hvor hun skal arbejde i biblioteket under huset og træne sammen med Cassian. Dette er bogens udgangspunkt (kogt en kende ned), og det er starten på en altopslugende historie, som jeg ikke kunne lægge fra mig igen.

Nesta gennemgår en helt utrolig karakterudvikling. Hun har altid tænkt det værste om sig selv, men langsomt (og med en smule hjælp fra andre) begynder hun at lære at elske sig selv, og også føle sig fortjent til den kærlighed hun får fra andre. Hun udvikler sig også til en badass kriger, som passer meget godt til hendes til tider skånselsløse opførelse. Jeg var også vild med de venskaber hun udvikler til Gwyneth og Emerie, ej ar forglemme selve Huset (hvem ville ikke bo i et magisk hus). 
Cassian gennemgår ikke den samme karakterudvikling som Nesta, men det var alligevel rigtig interessant at komme lidt dybere ind under huden på ham. Han er meget loyal over for hans venner, men han kan heldigvis også sige fra en gang imellem, når han føler at de går over stregen.
Nesta og Cassians forhold var on fire - og de var bare helt perfekte sammen. 

Jeg var en lille smule træt af, at Rhysand udviklede sig til en overbeskyttende alfahan. Det blev trættende i længden. Heldigvis faldt han lidt ned igen til sidst, så det håber jeg han bliver ved med at være. Jeg synes også at Rhysand og Amren til tider var en kende nedladende og vi-ved-bedst typer overfor Nesta og Nestas problemer. Nesta er bestemt ikke uden fejl, men det er de andre heller ikke, selvom de bliver fremstillet som sådan. Men det er blot ganske små detaljer for mig, og ikke noget der har skadet min læseoplevelse det mindste.

Jeg tilslutter mig koret af andre læsere, der elsker A Court of Silver Flames. Den var både hjerteskærende, medrivende og helt igennem fantastisk. Jeg kan ikke vente med at læse den igen, og den får min varmeste anbefaling. 


5/5 stjerner

Titel: A Court of Silver Flames
Forfatter: Sarah J. Maas
Serie: A Court of Thorns and Roses #4
Sprog: engelsk
Forlag: Bloomsbury Publishing
Udgivet: 16. februar 2021
ISBN: 9781526602312
Sideantal: 757

Ingen kommentarer:

Send en kommentar