Velkommen

Velkommen til min lille del af bogverdenen. Her kan du få inspiration til din næste læseoplevelse.

torsdag den 28. marts 2024

Proven Guilty af Jim Butcher

"Meet Harry Dresden, Chicago's first (and only) Wizard P.I. Turns out the 'everyday' world is full of strange and magical things - and most of them don't play well with humans. That's where Harry comes in.

Harry has no friends on the White Council of Wizards, who find him brash and undisciplined (and they may have a point). However, now vampire wars have thinned out the wizards a little, they need him. So before he can blink, he's assigned to investigate rumours of black magic. Harry's other problem is an old friend's daughter - all grown-up and in trouble already. Her boyfriend insists he's innocent of something resembling a crime straight out of a horror film. This first impression turns out to be . . . well, pretty accurate, as Harry discovers malevolent entities feeding on fear. All in a day's work for a wizard, his dog, and a talking skull named Bob.

Magic - it can get a guy killed."


○ Storm Front ○ Fool Moon ○ Grave Peril ○ Summer Knight ○ Death Masks Blood Rites Dead Beat 

Den igangværende vampyrkrig har tæret hårdt på troldmændenes rækker, og de har været nødt til at rekruttere Harry Dresden. Det er ingen af partnere særlige vilde med, men det er desværre en nødvendighed sådan som tingene er. De er også bange for at de har en forræder inden for egne, da vampyrerne har lidt for gode informationer. 
Michael, som er en gammel ven af Harry, er nødt til at rejse væk for en tid, og han beder Harry om at se lidt efter hans familie, især hans ældste datter, Molly. Molly er da også kommet i problemer af den magiske slags, da der sker nogle voldsomme angreb på den con, som hun har været med til at arrangere.

Endnu et spændende eventyr med Harry og co. Denne gang er der fokus på til Carpenter familien, som har været bipersoner i tidligere bøger, men også Murphy, som har været en stor del af Harrys liv, og som nu har problemer.
Jeg kan desværre ikke rigtig fortælle så meget mere om handlingen uden at spoile, men endnu en gang var jeg godt underholdt. Bogen byder også på nogle gode overraskelser, som jeg ikke havde set komme.

Det er en letlæst og underholdende bog, hvor der både er plads til action og magi, men også udvikling af karaktererne og deres indbyrdes forhold. Det er et godt match, og der er en god balance mellem de mere actionfyldte og de mere karakterbårne scener. 

Det eneste jeg ikke kunne lide ved denne roman var seksualisering af Molly. Hun er stadig teenager, og det var lidt for mærkeligt at læse at Harry er tiltrukket af hende (han ender med at afvise hende, men det er stadig mærkelig at det er med). Serien har generelt haft et problem med seksualisering af kvinder, og jeg ved godt at forfatteren har taget udgangspunkt i crime noir, men jeg havde håbet vi var på vej ud af det (så jeg håber dette bare var et lille tilbageslag). 

Alt i alt var det en rigtig god læseoplevelse, jeg synes at karaktererne er spændende og plottet er medrivende. Jeg glæder mig til, at læse den næste bog i serien.


4/5 stjerner

Titel: Proven Guilty
Forfatter: Jim Butcher
Serie: The Dresden Files #8
Sprog: engelsk
Forlag: Orbit
Udgivet: 5. maj 2011 (denne udgave) // oprindelig udgivet 1. februar 2006
ISBN: 9780356500348
Sideantal: 473

Ingen kommentarer:

Send en kommentar