Velkommen

Velkommen til min lille del af bogverdenen. Her kan du få inspiration til din næste læseoplevelse.

onsdag den 10. august 2022

Blodbadet i Baria af Lars Bøgeholt Pedersen og Jacob Oliver Krarup

"Atos bor på gaden og lever af at stjæle. Da han kommer i besiddelse af en tilsyneladende ubetydelig bog, tager hans liv en skæbnesvanger drejning. Han bliver ufrivilligt en del af et magtspil, der ikke blot truer ham på livet, men også kan lægge fire hertugdømmer i ruiner."


Mathua er tidligere kriger, men er nu medlem af Calamusordenen. Under et møde med andre munke bliver en værdifuld og farlig bog stjålet, og de andre munke bliver dræbt. Mathua bliver beskyldt for at stå bag. Drengen Atos lever på gaden efter hans forældre døde i en frygtelig ulykke. Han ernærer sig af at stjæle, og kommer en dag i besiddelsen af en bog. Medea er købmandsdatter, og dybt forelsket i en hertugsøn. De tre mødes, og snart afhænger de fire hertugdømmer af dem.

Blodbadet i Baria er første bog i en dansk fantasyserie for børn. Der er fart over feltet, mest fordi det hele går rigtig stærkt, og jeg vil sige at det nogle gange gik alt, alt for stærkt. Der er ikke rigtig tid til at fordøje den ene indtryk, før man straks får kastet det næste i hovedet. Det ville klæde bogen, at tempoet lige blev sat en anelse ned. 

Nogle steder bliver skrivestilen lidt for refererende, hvilket ikke fungerer særlig godt, men udover det er bogen letlæst.
Universet virker interessant med dens middelalderagtige setting, og især den mystiske bogs evner og hvordan de eventuelt kan misbruges, er meget fascinerende. Jeg håber, universet bliver endnu mere udfoldet i løbet af serien. 
Jeg savner dog noget mere karakterdybde. De tre hovedpersoner bliver som sådan beskrevet ganske fint, men fordi tempoet er så højt, bliver det alt for overfladisk efter min smag, og jeg føler desværre ikke, at jeg kom til at kende nogle af dem rigtig, hvilket er en skam.

Blodbadet i Baria er en klassisk fantasyfortælling, hvor en umage gruppe skal redde verden. Den er fuld af action og spænding og henvender sig nok mest til et lidt yngre publikum, der godt kan lide fantasy. 


2,5/5 stjerner

Titel: Blodbadet i Baria
Forfatter: Lars Bøgeholt Pedersen & Jacob Oliver Krarup
Serie: Calamusfortællingerne #1
Sprog: dansk
Forlag: Pronto
Udgivet: 25. august 2021
ISBN: 9788793222717
Sideantal: 234

Ingen kommentarer:

Send en kommentar