Velkommen

Velkommen til min lille del af bogverdenen. Her kan du få inspiration til din næste læseoplevelse.

mandag den 29. august 2022

Den sidste alliance af Julie M. Day

"I håbet om at få Zachos tilbage er Grace fast besluttet på at tage på en skæbnesvanger rejse til Nord. Men hendes prøvelser er kun lige begyndt. Krigen sniger sig nærmere, alliancer må indgås, fjenden bliver stærkere, og hemmeligheder afsløres med sønderrivende konsekvenser. Intet er, som det umiddelbart ser ud, og en lykkelig slutning synes langt borte.
Vil Grace nå til Nord, inden krigen for alvor bryder løs? Og kan hun redde både menneskeheden, elverne i Trafallas og Zachos?"


[Anmeldereksemplar fra forlaget]


Den sidste alliance er tredje og sidste bog i Grænsen til Trafallas, og den var desværre ikke helt den episke afslutning, som jeg havde håbet på.

Grace har mistet Zachos, men hun er ikke klar til at give slip på ham. Hun drager derfor sammen med en lille gruppe elvere mod Nord og Skyggefolket, hvor Morfildor måske kan bringe Zachos tilbage. 
Imens nærmer den endelige krig mod oprørerne sig med hastige skridt. En krig der kommer til at afgøre skæbnen for både Trafallas og menneskenes verden.

Jeg havde set det komme i sidste bog, men jeg håbede på det kraftigste, at jeg tog fejl. Det gjorde jeg desværre ikke. Grace og Ethellions forhold udvikler sig i en mere og mere romantisk retning, og det var bare ikke mig. Jeg kan ikke lide deres forhold, og jeg kan ikke lide Ethellion som romantisk partner, især fordi han stadig bliver ved med at manipulere Graces følelser. Så stop dog! 
Zachos var heller ikke en god partner for Grace, så jeg havde faktisk håbet, at hun ville ende op alene, for det er der ikke noget galt med.
Til gengæld kan jeg rigtig godt lide forfatterens beskrivelser af Graces sorg. De er sport-on, hjerteskærende og meget troværdige.

Jeg kunne rigtig godt lide, da Grace endelig kommer til Nord og møder Morfildor & co. Morfildor er en spændende karakterer, og jeg kunne rigtig godt lide indblikket i Skyggeelvernes liv.
Den store krig mellem de gode og de onde er også endelig kommet, og selvom jeg også fandt den rigtig interessant, synes jeg det gik alt for hurtigt, og krigen var alt for hurtigt overstået. Det var desværre lidt antiklimatisk, for jeg kunne godt lide Otera som skurk, da jeg synes hun var fascinerende. Jeg var desværre ikke helt solgt på Kruux, for jeg følte han kom ind fra sidelinjen og skulle være überskurken i stedet for Otera og oprørerne. Og det fungerede bare ikke rigtig, da der var meget mere kød på Otera end Kruux. 

Jeg er stadig stor fan af det univers som forfatteren har skabt. Det er gennemarbejdet og spændende. Jeg kan også godt lide at Grace og hendes følelser (især sorgfølelserne) føles meget troværdige. Det er en rigtig fin afslutning på trilogien, selvom krigen godt kunne have fyldt en del mere.
Jeg vil anbefale Grænsen til Trafallas til alle, der kan lide fantasyromaner om elvere.


3/5 stjerner

Titel: Den sidste alliance
Forfatter: Julie M. Day
Serie: Grænsen til Trafallas #3
Sprog: dansk
Forlag: Forlaget Leatherbound/Dreamlitt
Udgivet: 22. august 2019
ISBN: 9788771713930
Sideantal: 565

Ingen kommentarer:

Send en kommentar