Velkommen

Velkommen til min lille del af bogverdenen. Her kan du få inspiration til din næste læseoplevelse.

mandag den 22. august 2022

Stjernernes Øje af Camilla Wandahl

"Ærild er ikke længere den samme. Han er forræder - og på flugt. Sammen med Zira sætter han kurs mod Jorden, men de bliver taget til fange af oprørsgruppen, der tror, de er spioner for Den Øverste.
Da Den Øverste stjæler oprørsgruppens Øje for at tappe det for kræfter, er Ærild folkets eneste håb. Sammen med Zira, den oprørske Dagur, det tavse barn, Kovo og helbrederen Tryde, drager han til Base 1 for at bringe Øjet tilbage, men undervejs må han gøre op med sig selv, hvor meget han vil ofre for at redde sit folk?"
 


Ærild er langsomt ved at vænne sig til sin menneskekrop, men det er ikke helt nemt, når han hele livet har levet som vårlener, som på forskellige fysiske måder er mennesker overlegen. Han er stadig opsat på at redde sin søster, Kiwa, men rejsen til Jorden bliver udsat, da Stjernernes Øje bliver stjålet af Den Øverste. Sammen med vennen Zira slår Ærild sig sammen med oprørerne og tager ud på en farlig mission for at skaffe Øjet tilbage.

Jeg læste den første bog, Kloens Klippe, tilbage i 2020, og jeg kunne derfor ikke huske alle detaljerne, men heldigvis faldt jeg rigtig hurtigt ind i historien igen. Her var det første kapitel en rigtig stor hjælp, da den opfriskede nogle af de ting, der skete i den bog, og den gjorde det uden det føltes unaturligt eller påklistret. 

Stjernernes Øje er et hæsblæsende science fiction eventyr tilsat et drys af fantasy. Ærild er en interessant hovedperson, der skal lære sin nye menneskekrop at kende. Han færdes blandt andre vårlener, der hader synet af mennesker, og samtidig er han blevet udvalgt til at finde og tilbageerobre Øjet, som holder alle vårlener i live. Og så er der også lige en søster, der skal reddes. Ærild har nok at se til! 
Der sker hele tiden noget i Stjernernes Øje, men handlingen føles ikke på noget som helst tidspunkt forjaget. Der er masser af action, men der er også tid til at udvikle karakterne - især Ærild.
Jeg kan rigtig godt lide de temaer som romanen tager op, såsom menneske vs. natur, som jo altid er relevant. Men også temaer som venskab, mod, loyalitet, identitet og at gøre det rigtige bliver udfoldet.

Stjernernes Øje er en fængende fortsættelse, der er mindst lige så god som den første. Camilla Wandahl har skabt et rigtig spændende og troværdig univers, og så skriver hun helt fantastisk. Jeg glæder mig meget til at læse den tredje og sidste bog, men indtil den udkommer vil jeg varmt anbefale de to første bøger, Kloens Klippe og Stjernernes Øje til alle der elsker et hæsblæsende science fiction og fantasy eventyr.


4/5 stjerner

Titel: Stjernernes Øje
Forfatter: Camilla Wandahl
Serie: Øglejægerne #2
Sprog: dansk
Forlag: Gyldendal
Udgivet: 23. februar 2022
ISBN: 9788702323900
Sideantal: 248

Ingen kommentarer:

Send en kommentar