Velkommen

Velkommen til min lille del af bogverdenen. Her kan du få inspiration til din næste læseoplevelse.

onsdag den 31. august 2022

Rød måne af Jette Kjær Petersen

"16 årige Katarina flytter med sin familie tilbage til Danmark, efter tre år i London. Flytningen går langt fra som ventet. At skulle bo i Jylland, er hun bestemt ikke begejstret for og hendes nye gymnasieklasse virker underligt splittet. Niklas er omdrejningspunkt for tiltagende rygter og mobning. Da hun endelig kommer ind på livet af ham, forsvinder han sporløst. Der sker mystiske ting på egnen omkring fuldmåne. Får bliver fundet dræbt, knogler og kæder dukker op i skoven. Og hvad sker der lige for manden, hvis ansigt er skjult under en bredskygget hat? Han dukker op flere steder omkring Storåen og ved Idom. Det er som om han iagttager noget i mørket. Noget, der ikke er helt menneskeligt."


Katarina flytter med sin familie tilbage til Danmark efter at have boet i London i nogle år. Hun skal starte i 1.g i Holstebro, men hun har lidt svært ved at vende sig til de nye omgivelser. I hendes nye klasse går enspænderen Niklas, som bliver mobbet og udsat for nogle grumme rygter. Han er en hemmelighedsfuld type, og Katarina bliver draget imod ham. Samtidig sker der mystiske ting på egnen, når månen er fuld.

Synsvinklen skifter mellem Katarina og Niklas med en hovedvægt på Katarinas vinkel. Det fungerer rigtig godt, da de oplever historien fra hver deres perspektiv og har hver deres motiver. Jeg savnede dog at Niklas' del fyldte mere end den gjorde. Han har utrolig få kapitler, hvilket er en skam, da jeg synes, at hans historie er meget fascinerende. Jeg håber, at han får flere kapitler i den næste bog.
Katarina og Niklas er interessante hovedpersoner, der forsøger at finde deres plads i livet. Jeg er måske ikke helt solgt på deres forelskelse endnu, da jeg bedre kunne lide deres spæde venskab. Flere af bipersonerne var også ganske interessante og udfylde deres roller fint, men jeg savner godt nok svar på hvorfor Katarinas søster lige pludselig bliver super venlig og hjælpsom. De to har været som hund og kat det meste af historien, så det kom godt nok ud af det blå, og jeg savner svar på den 180 graders personlighedsforvandling. En anden person ændrer sig også, men det giver bedre mening, da der er en forklaring bag samt ændringen ikke kommer ud af ingenting.

Historien starter langsomt ud, men jeg blev mere og mere fanget af historien, jo mere jeg læste. Den tager fat i emner som angst, venskab, forelskelse og identitet, og det gør den godt. 
Forfatteren giver med Rød måne et anderledes tvist på varulvemyten, som jeg godt kunne lide. Jeg er meget spændt på, hvordan disse tvists bliver brugt i den næste bog.

En ting, der irriterer mig virkelig meget, og som var tæt på at få mig til at opgive bogen på forhånd (hvilket ville være en skam) er opsætningen af teksten. Den er sat op på en virkelig mærkelig måde, der forstyrrede mit læseflow rigtig meget. Teksten er delt op i rigtig mange afsnit, som typisk består af ganske få sætninger - nogle gange bare én enkel sætning eller to. Andre steder, er afsnittene dog længere, hvilket jeg satte pris på. Hvis det er for at adskille de forskellige scener fra hinanden, ville jeg ikke have haft noget imod afsnittene, men det her er hele tiden, og det er ganske enkelt rigtig træls.

Rød måne er en spændende historie om varulve, slow-burn forelskelse og ungdomsliv. Jeg var godt underholdt, og jeg glæder mig til at læse den næste bog i serien.


3,5/5 stjerner

Titel: Rød måne
Forfatter: Jette Kjær Petersen
Serie: Nattens skjulte soldater #1
Sprog: dansk
Forlag: Forlaget Snepryd
Udgivet: 3. december 2021
ISBN: 9788793377936
Sideantal: 555

Ingen kommentarer:

Send en kommentar