Velkommen

Velkommen til min lille del af bogverdenen. Her kan du få inspiration til din næste læseoplevelse.

søndag den 14. august 2022

De Dødes Tid af Thomas Helle

"Et dødbringende virus spredes hastigt i befolkningen, mens myndighederne kæmper en forgæves kamp mod smitten. Først for sent går det op for alle, at virusset ikke alene er dødbringende, det vækker også de døde til live igen. De overlevende må flygte gennem landskabet i søgen efter håb. Men håbet er langt væk, for dette er de dødes tid."


[Bogen er et anmeldereksemplar fra forlaget]

En influenzaepidemi breder sig med lynets hast på tværs af landet. Den ser uskyldig ud ved første øjekast, men snart begynder folk at dø i hobetal. Problemet er at de ikke forbliver døde, men rejser sig igen med kulsorte øjne og en glubende slut efter menneskekød. 
En gruppe mennesker synes at være immune overfor virussen, så nu kæmper de for at overleve de glubske zombier. Får er man først blevet bidt er der ingen udvej!

Der er knald på tempoet i historien, og der spares bestemt ikke på de grusomme detaljer. Det flyder med blod og indvolde i stride strømme, og ingen kan vide sig sikker. Har man en sart mave, bør man springe denne zombiebasker over.
Men historien har også tid til at tage moralske og etiske dilemmaer under kærlig behandling, og det kan jeg rigtig godt lide.

Historien bliver fortalt igennem forskellige synsvinkler, der skifter løbende. Der er selvfølgelig karakterer, der har mere taletid end andre, men jeg kunne rigtig godt lide at vi hopper fra person til person, da det giver et godt indblik i zombiekrisen.
Eneste minus var at nogle af karakterne godt kan virke stereotype. De har en rolle at udfylde, hvilket de da også gør, men jeg kunne godt have ønsket mig, at der lige var lidt mere fylde og dybde på dem.
Ellers fungerer persongalleriet fint, og man krydser fingre og tæer for at hovedpersonerne ikke bliver ædt af zombier (eller dræbt af andre mennesker). 

Sproget er godt, og flowet i plottet er helt i top. Jeg sad ofte på kanten af sofaen, der jeg læste den, for så spændende er den. Det er underholdning i topklasse.
De Dødes Tid er en virkelig god zombieroman og en rigtig flot debut. Er man zombieelsker må man endelig ikke snyde sig selv for denne roman.
(Det eneste jeg savner var svar på, hvad der var i den forbaskede kuffert!)


4/5 stjerner

Titel: De Dødes Tid
Forfatter: Thomas Helle
Serie: -
Sprog: dansk
Forlag: Facet
Udgivet: 2018
ISBN: 9788793456419
Sideantal: 463

Ingen kommentarer:

Send en kommentar